Fotbal international

Contract incredibil în La Liga! Inaki Williams a semnat până în 2028 cu Athletic Bilbao!

12.08.2019 | 23:06
Contract incredibil in La Liga Inaki Williams a semnat pana in 2028 cu Athletic Bilbao
Inaki Williams a semnat până în 2028 cu Athletic Bilbao

Athletic Bilbao a anunțat pe site-ul oficial prelungirea contractului lui Inaki Williams. Vestea nu a surprins pe nimeni, atacantul dovedindu-și calitățile la echipa bască în precedentele sezoane. Durata contractului a șocat însă! 

Inaki Williams a semnat până în 2028 cu Athletic Bilbao!

Inaki Williams a semnat cu Bilbao până în 2028, un contract întins pe o durată de nouă ani, cum nu s-a mai văzut în fotbalul de mare nivel. Atacantul poate pleca oricând însă, dacă echipa care îl dorește va achita clauza de reziliere în valoare de 135 de milioane de euro.

Williams, care în această vară a împlinit 25 de ani, ar trebui să joace pentru Bilbao până la vârsta de 34 de ani! O face deja însă de șapte ani, sosind la Academia clubului basc în 2012. După doi ani petrecuți acolo, în 2014 a fost promovat la prima echipă. A strâns deja cinci sezoane, iar în ultimele trei a evoluat în fiecare partidă oficială din La Liga (!), bifând în total 204 prezențe, cu 48 de goluri marcate. Williams nu a mai fost accidentat din aprilie 2016, atunci când a stat pe tușă doar nouă zile.

Un contract la fel de bun are și Ionuț Șerban la Dinamo. Jucătorul în vârstă de 23 de ani a făcut șase ani de când evoluează pentru Dinamo, iar „câinii” sunt obligați să-i prelungească înțelegerea, în caz contrar fiind nevoiți să achite un milion de euro către Vasile Șiman, fostul patron de la Sportul, club de la care Șerban a fost luat. În plus, Șerban trebuie să evolueze minimum cinci meciuri per sezon.

Athletic Bilbao debutează în noul sezon din La Liga vineri seara, împotriva campioanei Barcelona. Va fi o bună oportunitate pentru Inaki Williams să le demonstreze șefilor că investiția în contractul său a meritat. Bilbao a încheiat sezonul trecut pe locul 8 și a ratat calificarea în cupele europene.