Copil în scaun cu rotile, umilit la Castelul Corvinilor. „Mi-a căzut cerul în cap! Am crezut că face mișto de noi”

Alexandru Năstase   
în HotNews
13/09/2019, 16:25
Copil în scaun cu rotile, umilit la Castelul Corvinilor. „Mi-a căzut cerul în cap! Am crezut că face mișto de noi” GALERIE FOTO
Incidentul s-a petrecut la Castelul Corvinilor. Sursa foto - facebook

Un copil aflat în scaun cu rotile a fost pur și simplu umilit la Castelul Corvinilor. Părintele acestuia a povestit pe o rețea de socializare cum o supraveghetoare i-a spus că nu are voie cu căruciorul în interiorul castelului. Conducerea unității spune acum că femeia a făcut „exces de zel”. „Pe finalul vacanței de vară am decis să bucur copilul meu cel mic cu câteva dintre locurile unice ale acestei țări, nesocotind faptul că temporar este țintuit în scaun rulant. (…) Cu o zi înainte de a ajunge la Castelul Huniazilor, am sunat să întreb în ce măsură am acces cu căruciorul rulant al fiului.

Copil în scaun cu rotile, umilit la Castelul Corvinilor

Mi s-a răspuns politicos că foarte puțin, în curtea interioară, la fântană și veți afla legenda fântânii, pentru că sunt scări și nu știu cum veți putea urca. Nu mi s-a spus nimic despre vreo interdicție sau restricție a accesului cu scaunul cu rotile. Am decis cu cel mic că merită. Drept pentru care am ajuns la Castelul Corvinilor. Ciuciu acces pentru aștia în cărucioare. Ok. Înțeleg că e monument istoric și nu se poate aduce atingere aspectului și arhitecturii. Dar s-au putut pune turnicheți metalici la intrare, pentru scanarea biletelor”, a scris bărbatul pe rețeaua de socializare.

Părintele spune că a intrat împreună cu copilul, în castel și chiar a urcat, fără să fie ajutat de nimeni, căruciorul la primul etaj. „Intrăm în Sala Domnițelor. Aici, în timp ce împingeam și trăgeam la cărucior, o altă doamnă supraveghetoare grăiește autoritar: nu aveți voie cu cărucior aici în castel!. Mi-a căzut cerul în cap! Am crezut că face mișto de noi sau că suntem la camera ascunsă.

Copil în scaun cu rotile, umilit la Castelul Corvinilor. Castel
Copilul nu a fost lăsat să intre în sălile castelului. Sursa foto – facebook

„Mi-a căzut cerul în cap! Am crezut că face mișto de noi”

Instantaneu mă repliez si-i replic: doamnă, aveți grijă ce scoateți pe gură!. Domnule, să știți că așa ne-a transmis conducerea și nu este voie cu cărucior!. Mă uit în ochii ei și-i spun: aveți grijă ce vorbiți și evitați să mai debitați inepțiile astfel încât să vă vadă și audă copilul ăsta. Este destul de diferit și nu are nevoie de traume suplimentare pentru că-i respingeți accesul! Am ieșit clocotind”, a mai scris George Măgureanu.

Bărbatul spune că după ce a coborât în curtea interioară a castelului a fost rugat de agentul de pază să nu mai intre cu căruciorul în săli. „M-a rugat să nu mai intru cu căruciorul în sălile Castelului pentru că nu e voie! A urmat un dialog decent cu acest copil. Am înțeles că cineva l-a trimis, iar el e doar un buzdugan. I-am explicat că nu este niciun semn care să interzică accesul persoanelor cu dizabilități. Că chiar el mi-a permis accesul la turnicheți. Că nu stric nimic cu roțile de cauciuc ale căruciorului. Replica lui a fost limpede: așa a spus domnul director!

Copil în scaun cu rotile, umilit la Castelul Corvinilor. Castel
Părintele copilului săa revoltat pe o rețea de socializare. Sursa foto – facebook

Directorul recunoaște culpa și își prezintă scuze

L-am rugat să cheme un factor decident. A început să sune în stânga și-n dreapta. Între timp, eu cu fiu-meu și cu căruciorul blestemat, ne plimbam atent supravegheați de străjerul modern de la firma de pază. Ca niște oameni de stat vegheați de SPP. Doar că pe noi ne pândea să nu facem noi ceva… După vreo 5-10 minute, vine străjerul tinerel și răsuflând ușurat imi spune: domnul director imi spune că puteți merge unde doriți. Doar să aveți grijă!”, a mai povestit bărbatul pe reţeaua de socializare”, a mai spus acesta

Directorul Castelului Corvinilor, Sorin Tincu a transmis că regretă incidentul. „A fost o neînțelegere cu unul dintre supraveghetori. Până la respectiva sală, a Domnițelor, a putut vizita nestingherit castelul, o neînțelegere care a fost lămurită după aproximativ cinci minute de către subsemnatul. Am dispus să fie lăsați să viziteze castelul, avertizându-i totodată că sunt sectoare dificil de vizitat în condițiile respective.

Este un incident pe care, cu siguranță, îl regretăm. Supraveghetoarea respectivă, care a dat, din punctul meu de vedere, dovadă de exces de zel, va fi cu siguranță sancționată. Am fost contactat telefonic, am dispus de urgență să fie oamenii lăsați să viziteze castelul, cu avertismentul aferent că sunt zone dificil de vizitat în condițiile în care ești cu cineva imobilizat în cărucior”, a declarat Sorin Tincu.

 

 

 

 

Închide ×