Fotbal international

Coregrafia impresionantă a fanilor lui Anderlecht la debutul antrenorului-jucător Vincent Kompany. Ce s-a întâmplat cu Chipciu

29.07.2019 | 11:55
Coregrafia impresionanta a fanilor lui Anderlecht la debutul antrenoruluijucator Vincent Kompany Ce sa intamplat cu Chipciu

Fanii belgienilor de la Anderlecht i-au făcut o coregrafie impresionantă antrenorului-jucător Vincent Kompany, care s-a întors său în culorile mov ale echipei. Fotbalistul de bază al naționalei, Alexandru Chipciu nu a fost inclus în lot, iar situația lui este incertă momentan.

Coregrafia fanilor lui Anderlecht pentru Vincent Kompany

Chiar dacă Alexandru Chipciu nu a fost inclus în lotul belgienilor, Vincent Kompany, antrenorul-jucător al lui Anderlecht a ales o formulă de start îndrăzneață, iar fanii au dorit să marcheze redebutul acestuia dedicându-i o coregrafie impresionantă cu chipul său imprimat pe pânză. Vincent Kompany este unul dintre cei mai iubți fotbaliști de la Anderlecht din istorie, acesta făcându-se remarcat prin profesionalismul de care a dat dovată în întreaga sa carieră.

Totul părea să meargă spre drumul cel bun în ceea ce privește partida, Anderlecht deschizând scorul rapid în minutul 13 prin tânărul mijlocașul olandez Michel Vlap, însă Oostende a egalat rapid, după doar 6 minute prin mijlocașul venezuelean Ronald Vargas, pentru ca înlocuitorul său, Fashion Sakala, să puncteze decisiv în minutul 75, stabilind astfel scorul final, Anderlecht-Oostende 1-2.

Coregrafie Vincent Kompany
Coregrafia impresionantă a fanilor lui Anderlecht la debutul antrenorului-jucător Vincent Kompany. Ce se întâmplă cu Alexandru Chipciu

Vincent Kompany este antrenor-jucător la Anderlecht

Unul dintre cei mai emblematici fotbaliști ai lui Anderlecht, Vincent Kompany, a revenit sub culorile alb-mov ale belgienilor. Acesta nu a uitat de unde a plecat și s-a întors la echipa unde s-a format ca fotbalist și pentru care a evoluat până în anul 2006, când a fost transferat în Germania la Hamburg. După doi ani la Hamburg, Manchester City l-a transferat pentru 8.000.000 de euro, iar de-a lungul timpului, fundașul central belgian a devenit unul dintre cei mai iubiți jucători ai „cetățenilor” și totodată căpitanul echipei.

A avut șansa să continue la Manchester City, șeicii propunându-i prelungirea contractului, însă dorința acestuia a fost de a reveni la clubul copilăriei sale, unde a preluat și rolul de antrenor pe lângă cel de jucător. Vincent Kompany și-a ajutat decisiv echipa în sezonul trecut de Premier League, marcând un gol absolut superb împotriva lui Leicester, în penultima etapă de campionat, gol care le-a asigurat „cetățenilor” obținerea celor 3 puncte vitale pentru câștigarea campionatului.

Alexandru Chipciu nu a fost luat în lot

Chiar dacă se zvonea că Alexandru Chipciu va primi o nouă șansă la Anderlecht, se pare că belgienii nu îl iau în calcul nici pentru acest sezon. Alexandru Chipciu nu a fost inclus în lotul pentru meciul din prima etapă a campionatului cu Oostende. „Nu pentru că aș fi arogant ori că aș fi prea bun pentru Liga 1, dar consider că am realizat maximum în campionatul românesc și nu văd rostul unei reveniri”, a adăugat acesta în urmă cu un an.

  • 8.000.000 de euro este cota de piață a lui Vincent Kompany, conform Transfermarkt