Fotbal intern

Cornel Dinu dă de pământ cu Dinamo: “E un miracol dacă rămâne pe loc rezonabil de play-out”

30.10.2018 | 07:39
Cornel Dinu da de pamant cu Dinamo E un miracol daca ramane pe loc rezonabil de playout

FC Dinamo Bucureşti a terminat sezonul regular pe loc de play-out, după ce a remizat cu Concordia Chiajna, scor 0-0. Cornel Dinu a dat de pământ cu formaţia din Ştefan cel Mare şi spune că oficialii echipei ar trebui să se mulţumească şi un loc bun între ultimele opt la final de stagiune. În opinia lui Dinu, greşelile în managementul clubului s-au făcut în lanţ în trecut iar tot ce se întâmplă acum este o consecinţă la proasta strategie implementată cu mai multe sezoane în urmă.

“La ce se joacă, la ce nenorociri s-au întâmplat la Dinamo, începând cu selecţia şi cu numirea antrenorilor, e un punct câştigat de Dinamo, iar aici intervine şi atitudinea jucătorilor, pentru că, în repriza a doua, Dinamo n-a mai contat. Când schimbi cinci antrenori în ultimele sezoane, trebuie să te gândeşti şi că sunt alţi vinovaţi în afara de ei. În primul rând, trebuie să vezi cine face selecţia. Nu întâmplător la marile cluburi din lume există un director sportiv care rămâne acolo în permanenţă la club. El ştie foarte bine ce jucători trebuie să aducă.

Dinu: “S-a ajuns mai jos de fundul prăpastiei”

La Dinamo, a fost un ghiveci de jucători. Salomao nu depăşeşte pe nimeni, joacă cu viteza de Mobră, cu viteza prietenului nostru Furdui, care pleacă seara cu o motoretă. Şi nici nu-i merge motorul, împinge din picioare. Cam aşa joacă şi Dinamo, n-are motor, împinge din picioare.

De ce să îl aduc pe Cooper, de ce să îl aduc pe Gomelt? Gomelt are 14 mii de euro, iar din punctul acesta de vedere este vinovat şi Negoiţă pentru că îi lasă pe ăştia să arunce cu banii. Cum să îi dai 14 mii de euro lui Gomelt? Pentru că Gomelt nici măcar nu e o gumă, să mai ştergi ceva din ce joacă adversarul pe teren. Dezastrul este făcut concepţional, de-a lungul timpului. Nu s-a rupt acum firul, firul a fost din ce în ce mai şubred, s-a picat din lac în puţ şi acum s-a ajuns mai jos de fundul prăpastiei. Eu cred că e un miracol dacă Dinamo reuşeşte să rămână pe un loc rezonabil în play-out”, a declarat Cornel Dinu la Telekom Sport.

Cornel Dinu dă de pământ cu Dinamo

Giorgos Katsikas a fost făcut praf de Cornel Dinu, la care nu vede nici calitate fotbalistică. Totodată, nici Mircea Axente sau Tiago Gomelt nu ar avea ce să caute la FC Dinamo Bucureşti în opinia lui Dinu: “Rednic are un handicap extraordinar pentru că el a activat în alte campionate şi nu mai ştie ce se întâmplă cu jucătorii de la Dinamo, nu i-a văzut în ultimul timp. În mod normal ar fi trebuit să ia nişte casete, să se uite, pentru că nu are ce să caute Axente la Dinamo, nu are ce să caute Gomelt.

Majoritatea sunt jucători care cu stângul nu dau, cu dreptul nu pot, la cap nu sar. Nu ai ce să faci cu ei. Trebuie să te gândeşti: l-am adus pe Katsikas. Are mobilitate? Nu. Are marcaj? Nu. Dă cu capul? Nu, pentru că nu sare. Îi bagi ziarul sub picior şi abia se desprinde de la pământ. Plasament are? Nu. Păi de ce îl iau, domnule? La vremuri noi, impostori noi. Asta este România. Nu oameni noi, ci impostori noi în toate domeniile şi în fotbal” , a mai spus Rednic pentru aceeaşi sursă.

Cornel Dinu dă de pământ cu Dinamo. Mircea Rednic şi Deian Sorescu supăraţi după meciul de fotbal dintre Concordia Chiajna şi Dinamo Bucureşti, din cadrul Ligii 1 Betano, desfăşurat pe Stadionul comunal Concordia din Chiajna, luni 30 octombrie 2018.
Cornel Dinu dă de pământ cu Dinamo. Mircea Rednic şi Deian Sorescu supăraţi după meciul de fotbal dintre Concordia Chiajna şi Dinamo Bucureşti

Cornel Dinu critică în termeni duri situaţia de la Dinamo după rezultatele dezastruoase ale echipei din ultimul timp.