Fotbal international

Cosmin Contra nu se teme de Norvegia: “Are acelaşi stil de joc cu Suedia!” Ce greşeli nu vrea să repete

06.06.2019 | 18:29
Cosmin Contra nu se teme de Norvegia Are acelasi stil de joc cu Suedia Ce greseli nu vrea sa repete

Cosmin Contra nu se teme de Norvegia, următoarea adversară a României în preliminariile pentru EURO 2020. Meciul se va disputa vineri, de la ora 21:45, pe stadionul “Ullevaal” din Oslo, iar selecţionerul tricolorilor a prefaţat duelul din etapa a 3-a din Grupa F.

Cosmin Contra nu se teme de Norvegia: “Forţa lor stă în echipă”

La conferinţa de presă premergătoare meciului Norvegia – România, Cosmin Contra a anunţat că nu se teme de adversara de vineri seară. Selecţionerul tricolorilor i-a analizat pe adversari şi a susţinut că forţa nordicilor stă în echipă. În plus, antrenorul de 43 de ani a tras un semnal de alarmă şi a numit patru jucători norvegieni care pot rupe jocul naţionalei României.

“În general nu mă tem de nicio echipă sau de un anumit jucător. În fiecare echipă sunt jucători care te pot pune în dificultate. În echipa Norvegiei sunt jucători dezechilibranţi, precum Odegaard, King, Elyounoussi sau Johnsen. Forţa Norvegiei stă în echipă. E o formaţie cu jucători tineri, care joacă foarte bine pe contraatac. Jocul Norvegiei s-a schimbat în bine de când a venit Lars Lagerback şi a adus un plus de experienţă, un plus în jocul echipei. Au câştigat şi grupa din Liga Naţiunilor. Norvegia şi Suedia au în general cam acelaşi stil de joc, sunt echipe trase la indigo, dar în echipa Norvegiei sunt jucători cu o viteză în plus pe faza la atac, mai ales extremele, plus King”, a declarat Cosmin Contra.

Cosmin Contra nu se teme de Norvegia (sursă foto: sportpictures.eu)
Cosmin Contra nu se teme de Norvegia (sursă foto: sportpictures.eu)

“Să nu repetăm greşelile din meciul cu Suedia”

Cosmin Contra are pregătit planul pentru meciul cu Norvegia şi a anunţat că speră ca jucătorii săi să nu repete greşelile comise în prima repriză din meciul cu Suedia. România a pierdut meciul din prima etapă a preliminariilor pentru EURO 2020, de la Solna, scor 1-2, golurile adversarilor venind chiar înainte de pauză.

“Sper ca greşelile făcute în prima repriză a meciului cu Suedia să nu se mai repete. Ca nivel de atitudine şi implicare, nu am ce să le reproşez jucătorilor de când am venit aici”, a mai spus Cosmin Contra.

Cosmin Contra nu se teme de Norvegia (sursă foto: sportpictures.eu)
Cosmin Contra nu se teme de Norvegia (sursă foto: sportpictures.eu)

Ce aşteptări are Cosmin Contra de la Ianis Hagi

Ianis Hagi are şanse mari să fie titular în meciul cu Norvegia, iar Cosmin Contra a vorbit despre acest lucru la conferinţa de presă. Selecţionerul naţionalei României a susţinut că îşi doreşte ca fiul lui Gică Hagi să marcheze primul gol sub tricolor, însă a spus că formula de start o va definitiva după ultimul antrenament.

“Mai avem un antrenament. Toată lumea s-a pregătit foarte bine, toţi îşi doresc să joace. Vom vedea cine va fi titular. Întotdeauna, dacă am dubii cu două, trei posturi, mă decid după ultimul antrenament. De la Ianis aştept să facă ce a făcut şi până acum. E un jucător cu o dorinţă mare de a reuşi la echipa naţională. El ne poate ajuta inclusiv din a doua repriză, nu neapărat de la început. Dar sper ca el să marcheze şi primul gol la naţională cât mai curând. Nu trebuie să-l obsedeze acest lucru. Cred că am demonstrat până acum că întotdeauna am jucat meciurile la victorie şi aşa va fi şi acum. Uneori se întâmplă însă ca planul tactic să fie dat peste cap în timpul meciurilor, cum a fost cu Serbia, când am rămas în inferioritate numerică. În timpul unui meci se poate întâmpla orice”, a încheiat Cosmin Contra.