Fotbal intern

Costel Gâlcă este primul pe lista celor de la FC Botoșani! EXCLUSIV. Patronul confirmă FANATIK

30.05.2019 | 15:07
Costel Galca este primul pe lista celor de la FC Botosani EXCLUSIV Patronul confirma FANATIK

Liviu Ciobotariu va prelua naționala Libanului, iar postul său vacant ar putea fi ocupat de ultimul antrenor care a câștigat titlul cu FCSB. FANATIK a aflat că numele lui Costel Gâlcă este primul pe lista celor de la FC Botoșani. Patronul Valeriu Iftime a apreciat întotdeauna munca depusă de Gâlcă la formația lui Gigi Becali și a demarat deja negocierile pentru aducerea acestuia.


UPDATE, 30 mai, ora 21:06 / Patronul Valeriu Iftime a confirmat interesul pentru aducerea pe banca tehnică a lui Costel Gâlcă. ”Nu sunt singurul care l-ar vrea pe Costel Gâlcă la echipa lui. Ar putea să fie el, dar deocamdată lucrurile nu sunt lămurite. Pentru mine e un om extraordinar, dar nu pot să spun nimic acum. El este mereu pe lista mea, dacă vrea să vină acum, îl aştept. Liviu Ciobotariu are o oferă de la naţionala Libanului, dar deocamdată nu s-a înţeles cu oamenii de acolo. Va merge să negocieze, iar dacă acceptă îmi caut antrenor. Eu îl las să plece, da. Aşa am convenit cu el, să îl las să plece dacă are o ofertă bună. Rămânem într-o relaţie foarte apropiată, chiar dacă va pleca. Va fi un consilier pentru mine şi dacă nu se califică la turnee finale cu Liban, îl aştept înapoi. Eu mă rog să nu îl ia, dar vedem. Am şi o soluţie din club, să continui cu Marius Croitoru. Deocamdată sunt cu Liviu. Rămâne să mă gândesc după ce semnează el, dacă semnează. În contractul lui Liviu e o sumă de reziliere, dar nu o să îi iau banii, îl las liber dacă acceptă oferta Libanului”, a declarat Iftime pentru prosport.ro.


Costel Gâlcă este primul pe lista celor de la FC Botoșani! A retrogradat cu Vejle

Ultima etapă din play-out va fi mai mult ca sigur ultima partidă pentru Liviu Ciobotariu ca antrenor al celor de la FC Botoșani. Tehnicianul de 48 de ani a primit o ofertă de nerefuzat de la naționala Libanului și îi va da curs mai mult ca sigur. Decizia lui Ciobotariu nu l-a luat prin surprindere pe Valeriu Iftime. Acesta luase în calcul de mai multă vreme posibila despărțire de antrenor, într-o perioadă în care Botoșani intrase în zona periculoasă.

Au urmat victorii pe linie pentru moldoveni și umbra demiterii a dispărut, dar Ciobotariu a dat liber agenților să îi găsească un alt angajament. Acum, când plecarea lui este la un pas de oficializare, Valeriu Iftime are un plan pus la punct. Primul pe lista posibililor înlocuitori este Costel Gâlcă. Din informațiile FANATIK, fostul antrenor de la FCSB, care a retrogradat recent cu Vejle din prima ligă daneză, este dorit de Iftime pentru proiectul din sezonul viitor. Recent, Gâlcă declarase că este pregătit să rămână la Vejle și în liga secundă: “Am avut parte de o provocare interesantă la Vejle Boldklub și nu vreau să fug de responsabilități. Chiar dacă este o dezamăgire faptul că am retrogradat, există mult potențial la echipă și am încredere că ne vom întoarce foarte reprede în prima ligă. Acum, jucătorii și cu mine avem o mică vacanță, iar când ne vom întâlni în iunie vom începe munca de reconstrucție“.

Costel Galca alaturi saluta publicul la final
Costel Gâlcă a retrogradat în ultimul sezon cu Vejle din prima ligă daneză, dar cota sa este în continuare una foarte bună la nivelul Ligii 1 Betano. Sursa foto: Sportpictures.eu

Liviu Ciobotariu a recunoscut tratativele cu naționala Libanului: “Am o înțelegere cu Valeriu Iftime”

Oferta din străinătate a venit în momentul perfect pentru Liviu Ciobotariu. Finalul sezonului din Liga 1 Betano îi dă libertatea necesară tehnicianului pentru a-și discuta contractul. “Ştiţi foarte bine înţelegerea mea cu domnul Valeriu Iftime. În cazul în care am o ofertă din zona Golfului, din străinătate, atunci domnul Valeriu îşi dă acordul să pot să plec. Nu vă ascund faptul că în momentul de faţă sunt discuţii, însă nu este nimic concret. Încă sunt sub contract cu FC Botoşani şi îmi voi duce misiunea până la capăt

Antrenorul celor de la FC Botosani, Liviu Ciobotariu, in meciul de fotbal dintre FC Botosani si CSM Politehnica Iasi, contand pentru playout-ul Ligi 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Municipal din Botosani, duminica 28 aprilie 2019. © FOTO:Dragos Pascaneanu/SPORT PICTURES
Liviu Ciobotariu este foarte aproape să devină selecționerul Libanului. Sursa foto: Sportpictures.eu

Sunt discuţii în momentul de faţă cu o echipă din zona Golfului. Dacă a apărut în presa libaneză, înseamnă că… S-a discutat şi despre viitorul antrenor de la FC Botoşani, dar n-am cum să vă spun. Cum să vă spun aşa ceva? Eu o să rămân consilierul domnului Valeriu Iftime, în cazul în care voi pleca”, a afirmat Liviu Ciobotariu într-o conferință de presă.

  • 21 de meciuri a antrenat-o Liviu Ciobotariu pe FC Botoșani de la preluarea echipei, în noiembrie 2018