Nicolo Napoli: “NU plec, dar VREAU cantonament în Antalya! Ne trebuie condiţii”

Tehnicianul clubului FC Universitatea Craiova, Nicolo Napoli, a vorbit după finalul turului de campionat într-un interviu pentru FANATIK despre situaţia de la echipă şi despre viitorul formaţiei...
13.11.2013 | 15:06
Nicolo Napoli NU plec dar VREAU cantonament in Antalya Ne trebuie conditii

Tehnicianul clubului FC Universitatea Craiova, Nicolo Napoli, a vorbit după finalul turului de campionat într-un interviu pentru FANATIK despre situaţia de la echipă şi despre viitorul formaţiei sale. Totodată antrenorul italian a mărturisit că nu are de gînd sub nicio formă să demisioneze în această iarnă.

Domnule Napoli, la finalul turului de campionat FC Universitatea Craiova este pe locul şase, mulţumit de parcursul formaţiei dumneavoastră?

Eu pot să spun că sînt mulţumit. Însă, dacă e să fim corecţi, vedeţi că după ce o să facem un clasament cu echipele din plutonul celor care ar avea drept să se califice acum în play- off, atunci o să observaţi că Universitatea Craiova se află pe locul doi cu opt puncte. Ne aflăm doar doar trei puncte de primul loc, pe care se află ASA Tg Mureş cu 11 puncte. Deci, pînă la urmă pot să afirm cu tărie că sîntem sîntem în grafic.

“Nemulţumitului i se ia darul!”

Putea echipa dumneavoastră să obţină mai mult după meciurile din turul campionatului?

Eu zic că nemulţumitului i se ia darul. În condiţiile în care ne-am pregătit şi cu toate probleme pe care le-am avut, cu stadionul, cu plimbatul peste tot prin ţară, nejucînd la Craiova, cu hai pe Ion Oblemenco, afară de pe Ion Oblemenco, pot să spun  că este de destul de bine. Oricum eu nu renunţ sub nicio formă la această echipă, pe care vreau să o promovez în Liga I.

Apropo, care este relaţia dumneavoastră cu domnul Mititelu, veţi mai rămâne din iarnă la echipă, nu vă e frică că veţi fi demis de la Craiova?

Bine că mi-ai pus această întrebare deoarece vreau să clarific lucrurile odată pentru todeauna. În primul rînd eu am o relaţie ok cu domnul Mititelu. în al doilea rînd nu s-a pus problema să fiu demis, iar în al treilea rînd nu am de gînd să plec de la echipă în această iarnă. Tot ce s-a spus despre mine sînt doar aberaţii.

Căpitanul echipei, Mădălin Ciucă, a semnalat faptul că Adrian Mititelu nu a plătit pînă acum niciun salariu jucătorilor…

Despre problema banilor este bine să vorbiţi cu domnul Mititelu, fiecare dintre noi ştiam de la început unde venim şi cu ce probleme se confruntă patronul clubului nostru. Eu sper că dînsul va face rost de bani ca să se achite de toate obligaţiile dumnealui şi aici nu mă refer doar la salarii şi transferuri.

“Dorel chiar e accidentat!”

Ce vreţi să spuneţi?

Păi în primul rînd o să ne trebuiască bani pentru efectuarea unui cantonament în această iarnă. Şi cum în luna februarie terenurile sînt foarte grele în România,atunci nouă ne trebuie sigur un cantonament în Antalya. Nu ne mai putem permite să ne pregătim prin România, pe la Craiova sau Calafat, pe zăpadă sau mai nu ştiu eu ce fel de terenuri în perioada respectivă.

Dorel Stoica nu a fost nici măcar rezervă la meciul cu ASA Tg Mureş, aţi avut din nou o ceartă cu el?

Sub nicio formă. De această dată Dorel are o problemă la picior care nu-i permite nici măcar să se antreneze, dar să mai şi joace. El nu s-a antrenat deloc cu echipa în ultimele zile. La această oră nici măcar nu ştiu dacă pot să-l folosesc în meciul cu Satu Mare.

“Cu CS U, aştept 30.000 de olteni adevăraţi pe Oblemenco!”

Ce vă aşteptaţi de la meciul cu CS Universitatea Craiova?

În primul rînd pînă la acel meci eu mai am de jucat cu Satu Mare, iar apoi voi avea timp să mă gîndesc şi la jocul cu CS Universitatea. Însă, dacă tot mai întrebat despre jocul respectiv, atunci pot să-ţi spun că la partida de pe “Ion Oblemenco” din Craiova aştept 30.000 de olteni adevăraţi în tribune. Sînt sigur că 99 la sută din suporterii care se vor afla pe stadion vor fi alături de noi. Nu uita că pe acest stadion, tot cu aproape 30.000 de olteni în tribune am reuşit să învingem din nou în 2009, după mulţi ani pe Dinamo cu scorul 2-0. Dacă băieţii mei vor avea în spate la meciul cu CS Universitatea suporterii adevăraţi, atunci vă garantez că ei îşi vor da viaţa şi sufletul pentru victorie.

Observ că vorbiţi foarte frumos de suporterii echipei dumneavoastră

Pai cum ai vrea să vorbesc de nişte oameni care au mers după noi în ţară peste tot? Cum ai vrea să vorbesc despre nişte oameni care au suferit enorm în ultimii doi ani, care au protestat peste tot cum au putut şi ei pentru dezafilierea echipei? Pentru aceşti adevăraţi suporteri noi sîntem obligaţi să rămânem la echipă indiferent de situaţie. Trebuie să promovăm echipa noastră şi a lor în Liga I. Lumea trebuie să înţeleagă că Universitatea Craiova este una singură, iar această echipă este formaţia care are ca emblemă leul pe staguri, fulare, tricoul jucătorilor şi în inima fanilor.

Cum vedeţi returul campionatului?

Consider că sînt importante următoarele cinci meciuri, dacă reuşim să trecem cu bine peste ele, atunci 90 la sută ne vom asigura calificarea în play-off, iar în pauza de iarnă vom încerca să ne întărim cu ce putem.

napoli