Fotbal intern

Sorin Cîrţu le răspunde fanilor din Peluza Sud şi face o PROMISIUNE: “Dacă luăm 10 puncte din 4 meciuri, sperăm la CUPELE EUROPENE!”

Sorin Cârţu a dezvăluit pentru FANATIK.RO că a avut cele mai bune intenţii atunci cînd le-a propus suporterilor din Peluza Sud 97, cea mai importantă facţiune a ultraşilor FC Universitatea,...
09.10.2014 | 17:13
Sorin Cirtu le raspunde fanilor din Peluza Sud si face o PROMISIUNE Daca luam 10 puncte din 4 meciuri speram la CUPELE EUROPENE

Sorin Cârţu a dezvăluit pentru FANATIK.RO că a avut cele mai bune intenţii atunci cînd le-a propus suporterilor din Peluza Sud 97, cea mai importantă facţiune a ultraşilor FC Universitatea, să susţină proiectul formaţiei CS Universitatea Craiova?

Domnule Cârţu, aţi disputat alături de Emil Săndoi cinci meciuri la cîrma formaţiei CSU Craiova şi nu aţi pierdut nici un joc, vă gîndiţi deja la cupele europene?

Hai să nu ne îmbătăm cu apă rece! Avem nişte obiective treptat de atins, iar de cupele europene vom putea discuta abia din iarnă după ce vom vedea pe ce loc ne clasăm la finalul turului de campionat.

De ce credeţi că s-a apelat tocmai acum la varianta Sorin Cârţu şi nu s-a apelat la dumneavoastră încă de la început?

Nu mai are rost să comentăm acum ce a fost înainte, nu vreau să vorbesc despre nici un alt antrenor care a fost înaintea mea. Eu vreau să discut doar despre treaba pe care o am de făcut la echipă cu Emil Săndoi.

1.FOTBAL:CS UNIVERSITATEA CRAIOVA-ASA TARGU MURES, LIGA 1 (28.09.2014)

“Peluza Sud trebuie să înţeleagă că asta este Universitatea Craiova a oraşului”

Puteţi să ne spuneţi la cine v-aţi referit mai concret atunci cînd aţi făcut apel la suporteri ca să îmbăţiseze şi ei proiectul de la CS U?

M-am referit la băieţii de la peluza cu tabela, adică la Peluza Sud. Cu ei împreună sigur vom fi mai puternici. Avm nevoie să tragem cu toţi la o singură căruţă deorece o vom facem pentru binele tuturor craiovenilor. Pînă la urmă tu cine crezi că nu ar vrea să vadă un stadion plin ochi pe Ion Oblemenco?

Totuşi propunerea dumneavoastră a fost categoric respinsă de suporterii de la Peluza Sud 97, cum comentaţi?

Ok! Dacă ei nu vor să vină alături de noi atunci eu nu îi pot obliga pe cei de la Peluza Sud să ne urmeze. Dacă asta este alegerea lor, atunci eu nu prea mai am multe de spus în legătură cu acest subiect. Însă, aceşti băieţi ar trebui să înţeleagă că la ora actuală asta este Universitatea Craiova a oraşului. Le place unora sau nu le place asta este situaţia la ora asta. Această echipă are un patron extrem de serios care vrea binele fotbalui craiovean, iar dacă eu, Emil Săndoi, Lung, Adrian Popescu sîntem aici, atunci înseamnă că proiectul este unul serios, asta vă garantez eu. Oraşul ăsta nu îşi mai permitea să rămînă încă un an fără o echipă de fotbal din cauza ambiţiei unuia sau altuia. Lumea din oraşul asta s-a uitat destul şi pe la alte sporturi din 2011 pînă în vara anului 2013.

10157155_662519163783933_1685928598957293045_n

“Ferfelea şi Varga au probleme cu pregătirea fizică”

Se vorbeşte că în iarnă aţi dori să scăpaţi de băieţii care au jucat la Sportul Studenţesc, de ce Ferfelea şi Varga au jucat mai puţin în ultimul timp în primul “11”?

Nu se pune problema aşa! Sorin Cârţu nu vrea să elimine pe nimeni care îşi face treaba ok la această echipă. Din păcate pentru ei, Ferfelea şi Varga au unele probleme cu pregătirea fizică. Spre exemplu, Dacian chiar nu a efectuat deloc pregătirea de vară într-un mod organizat, Ferfelea nu a demnostrat că merită să fie titular, iar Curelea dacă joacă, asta nu înseamnă că este titular indiscutabil. El joacă pentru că este în formă şi se pregăteşte bine, dacă vom considera că el nu mai este apt sută la sută să fie titular, staţi liniştiti că şi el va putea ieşi din echipă. La această echipă titulari sînt jucătorii care se pregătesc cel mai bine şi sînt în cea mai bună formă la ora jocurilor.

Andrei Ivan de ce nu mai apare şi el în echipă după ce în Liga a doua a jucat destul de des?

Ivan este unul dintre cei mai talentaţi jucători ai acestei formaţii, este un atacant de mare perspectivă. El a început să fie selecţionat şi la naţionala Under 21 şi cred că trebuie să avem mare grijă cu acest băiat. Staţi liniştiţi că va veni ziua în care o să îl vedeţi şi pe Ivan mai des în echipă chair dacă el este foarte tînăr.

FOTBAL:CS UNIVERSITATEA CRAIOVA-OTELUL GALATI, LIGA 1 (15.09.2014)

 Vrem cel puţin 10 puncte în următoarele patru etape

Aţi vorbit la început de obiective, care este obiectivul următor al dumneavoastră după ce au trecut deja cinci meciuri fără înfrîngere?

Îi-am spus încă de la început că avem nişte obiective pe care trebuie să ni le îndeplinim traptat. Vom avea de disputat în perioada următoare patriu partide. Vom juca cu Concordia acasă, FC Braşov în deplasare, FC Botoşani acasă şi CSMS Iaşi în deplasare. Dacă vom reuşi să adunăm 10 puncte atunci trecem la planul următor cel care ne poate da speranţa cupelor europene. Însă totul depinde după ce vom vedea pe ce loc ne clasăm la finalul turului de campionat.

Ilie Balaci a spus că aveţi mult de muncă la această echipă…

Dacă nici Ilie Balaci nu are voie să vorbească despre fotbal atunci cine? Ilie ştie bine care este situaţia fotbalistică din acest oraş şi sînt sigur că ştie că eu şi Emil vom avea mult de muncă la această echipă. Unde mai este uşor în acest moment?

Tags: