Fotbal intern

DECIZIE BOMBĂ! Craiova va avea o echipă în Liga 1!

Craiova va avea, mai mult ca sigur, după o pauză de trei ani, o echipă în Liga 1. La sediul FRF a avut loc ieri primul Comitet Executiv sub comanda lui Răzvan Burleanu. Una dintre problemele...
18.04.2014 | 00:03
DECIZIE BOMBA Craiova va avea o echipa in Liga 1

Craiova va avea, mai mult ca sigur, după o pauză de trei ani, o echipă în Liga 1. La sediul FRF a avut loc ieri primul Comitet Executiv sub comanda lui Răzvan Burleanu. Una dintre problemele care a fost dezbătută a fost cea a CS U Craiova. Mai exact, dacă gruparea din Oltenia are drept de promovare în prima ligă în sezonul următor, avînd în vedere că Statutul prevede că nici o echipă nu poate accede într-un eşalon superior la mai puţin de trei ani de la înfiinţare.

Chiar dacă FRF nu a dat un verdict clar, iar cazul a fost amînat pentru 24 aprilie, veştile se anunţă excelente pentru echipă.  Conform surselor FANATIK.RO, în următorul Comitet Executiv se va stabili convocarea Adunării Generale pentru finalul lunii mai. Atunci se va supune la vot scoaterea articolului 54 din statutul FRF, care le interzice oltenilor să promoveze, iar şansele sînt foarte mari ca CS U să aibă cîştig de cauză şi să poată juca fără probleme în Liga 1.

Ce spune acum regulamentul

Conform articolului 54 din ROAF, o echipă: “Pentru a promova într-un eşalon competiţional superior, calitatea de membru afiliat a unui club trebuie sa aibă o durată – în momentul începerii sezonului competiţional următor – de cel puţin trei ani consecutivi. Orice modificare a formei juridice a clubului sau a structurii persoanei juridice survenită în această perioadă, în scopul facilitării accesului într-un eşalon competiţional superior celui în care are dreptul să evolueze clubul în cauză şi/sau în scopul facilitării obţinerii licenţei în detrimentul integrităţii competiţiei, va fi considerată drept o întrerupere a continuităţii calităţii de membru afiliat”.

“Este un articol caduc!”

Felix Grigore, directorul executiv al CS U, a salutat intenţia Federaţiei de a înlătura din regulament articolul care interzice, în clipa de faţă, promovarea clubului oltean. “Este un lucru îmbucurător că se doreşte scoaterea acestui articol. Este un articol caduc, care n-a produs niciodată efecte şi doar în Liga 1 sînt echipe pentru care nu a produs efecte, pentru că nu face referire la promovarea în Liga 1, ci la promovarea în orice eşalon. Mai mult decît atît, dacă acest articol rămîne în vigoare sînt multe echipe în imposibilitatea de a promova, mă refer la Reşiţa care a făcut schimbare de sediu, Tîrgu Mureş schimbare de denumire şi FC Olt. Din punctul meu de vedere şi al multor colegi acest articol trebuie scos”, a spus recent Felix Grigore la Sport Total FM.

3 ani au trecut de la ultima participare a unei echipe din Craiova în Liga 1

P: Pariază LIVE cu Unibet. Bonus de 150 ron la înregistrare! 

 

Tags: