Fotbal intern

Craiova îl vrea pe Alex Ioniţă. Anunţul oficial. “Un jucător valoros!”

26.07.2018 | 08:46
Craiova il vrea pe Alex Ionita Anuntul oficial Un jucator valoros

Universitatea Craiova îl vrea pe Alex Ioniţă, atacantul care nu a avut prea multe şanse la CFR Cluj şi care a fost criticat de Edward Iordănescu, antrenorul care a plecat de la campioana României după trei meciuri. Internaţionalul român ar putea ajunge sub comanda lui Devis Mangia la Universitatea Craiova, dar Mihai Rotaru nu este dispus să plătească mai mult de 600.000 de euro pentru el.

Marcel Popescu, preşedintele formaţiei Universitatea Craiova, a vorbit despre situaţia lui Alex Ioniţă. Mai mult, oficialul din Bănie susţine că atacantul a fost tras inexplicabil pe linie moartă de către ardelenii din Gruia. Marcel Popescu este de părere că internaţionalul român este un fotbalist de valoare.

Craiova îl vrea pe Alex Ioniţă! Ce zice Marcel Popescu

Ioniţă este un jucător pe care şi-l doreşte orice echipă. Cum să nu ţi-l doreşti pe Ioniţă? Dacă aș spune că nu ne interesează Ioniță, înseamnă că suntem meschini. Ioniță este un jucător valoros, un fotbalist care în prima parte a sezonului regulat a spus foarte mult, după care în 2018 n-a fost o decepție, dar a fost tras inexplicabil pe linie moartă! Un jucător cu asemenea calități să joace foarte puțin… L-am auzit pe Ioniță că a spus că dacă va continua pe drumul acesta, fotbalul pentru el se va termina. Așa că, Ioniță este un jucător valoros”, a spus Marcel Popescu pentru o emisiune de sport.

Marcel Popescu sare în apărarea lui Alex Ioniţă

Alexandru Ioniţă surprins în timpul meciului dintre CFR Cluj şi Malmo
Alex Ioniţă în meciul CFR Cluj – Malmo

În momentul în care i s-a spus că degeaba Alex Ioniţă este un jucător plin de calităţi, dacă are un surplus de kilograme, Marcel Popescu a răspuns imediat şi a sărit în apărarea atacantului de la CFR Cluj. “Poate s-a îngrăşat şi pe fond de stres. Faptul că ne place un jucător e una, dar noi nu am iniţiat nicio discuţie cu CFR Cluj. Cei de acolo nu au timp de asta acum, i-am simţit obsedaţi de ideea Champions League încă de la Supercupă. Au fost sub presiune de la meciul cu noi. Era prematur să discuţi de Ioniţă, când ei se gândeau că au cheltuit 12 milioane de euro.”

Contract valabil până în 2022 la CFR Cluj

În vârstă de 23 de ani, Alex Ioniţă este cotat de site-urile de specialitate la 1.250.000 de euro. Atacantul a ajuns la CFR Cluj în ianuarie 2018 şi a semnat un contract valabil până în vara anului 2022. Pentru campioana României a jucat în 10 meciuri, a înscris un gol şi a oferit o pasă decisivă. Pe parcursul carierei, Alex Ioniţă a mai evoluat pentru Rapid Bucureşti şi Astra Giurgiu.

A debutat pentru naţionala României pe 5 octombrie 2017

Cele mai multe meciuri le-a avut în tricoul Astrei Giurgiu. A bifat 112 prezenţe pentru fosta campioană a României, a înscris 22 de goluri şi a oferit 12 pase decisive. A debutat la echipa naţională a României pe 5 octombrie 2017 într-un meci jucat împotriva reprezentativei Kazahstanului, în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia, atunci când “tricolorii” s-au impus cu scorul de 3-1 pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti