Fotbal intern

Craiova mai vinde un jucător! Dinu Gheorghe: “E pe picior de plecare”

21.07.2018 | 14:36

Craiova mai vinde un jucător! Oltenii se pregătesc să se despartă de cel de-al patrulea fotbalist în această vară. Băluță, Screciu și Gustavo sunt cei care au plecat de la Craiova până acum. Astfel, următorul pe listă este Bancu. Cel mai vechi component din lotul oltenilor, de când Mihai Rotaru a demarat proiectul echipei din Liga 1 Betano susţinut de Primăria din Bănie, Bancu poate ajunge în Olanda, la PSV Eindhoven.

Adus în Bănie în 2014, Bancu a declarat chiar înainte de plecarea în cantonamentul din Austria că îşi doreşte și el ca în această vară să se transfere la un club din străinătate. De altfel, mutarea lui Băluța la Slavia Praga a fost momentul în care Bancu a precizat că ar fi cazul să schimbe și el macazul.

“Nu am ştiut nimic de Băluţă, dar vă spun sincer că nu ştiam nici de Screciu. Bravo lor! Băluţă era şi colegul meu de cameră când intram în cantonamente, dar nu am ştiut că pleacă la Slavia Praga. Mă bucur pentru el, dar cred că a venit vremea ca la iarnă să plec şi eu de la Craiova. Am deja patru ani la această echipă şi cred că a venit timpul să joc şi eu într-un campionat mult mai puternic. Acum plec în cantonament cu Craiova şi vom vedea ce o să fie pe viitor”a declarat atunci Bancu.

Craiova mai vinde un jucător!

FANATIK.RO a aflat prima că pe adresa clubului din Bănie au venit între timp şi câteva oferte pentru jucător. Una dintre cele mai concrete a fost cea de la PSV Eindhoven, dar Mihai Rotaru a solicitat inițial pentru ca acest transfer să se parafeze suma de 4 milioane de euro. Între timp, Dinu Gheorghe a declarat pentru o televiziune de sport că pretențiile lui Rotaru s-au mai diminuat și că cele două cluburi sunt la un pas să bată palma pentru 2,5 milioane de euro.

“Din câte am auzit, Bancu este deja pe picior de plecare de la Craiova. Aceste vânzări de jucători îmi pun un semn de întrebare. Ei, dacă aveau o gândire pro-performanță, trebuiau să aducă doi jucători peste nivelul echipei și să ia campionatul”, a declarat Dinu Gheorghe.

În trecut, Nicuşor Bancu a trecut prin clipe grele, după ce la sfârşitul lunii octombrie 2014 a fost operat pentru fractură de tibie şi peroneu. Jucătorul a fost accidentat de Şeroni, cel care pe atunci evolua pentru Viitorul, într-o partidă disputată la Craiova.

10 goluri a marcat Nicușor Bancu pentru Craiova