News

Criminalul din Caracal a părăsit arestul poliției. Gheorghe Dincă, înapoi în casa ororilor

29.07.2019 | 10:40
Criminalul din Caracal a parasit arestul politiei Gheorghe Dinca inapoi in casa ororilor

Luni, 29 iulie 2019 este o zi decisivă pentru ancheta în cazul crimelor înfiorătoare petrecute recent la Caracal. După ce a recunoscut faptele, ucigașul Gheorghe Dincă va părăsi în această dimineață arestul poliției, pentru a ajunge din nou în casa în care a comis toate atrocitățile.

Monstrul din Caracal, față în față cu descoperirile anchetatorilor. Astăzi are loc reconstituirea crimei

Astfel, Gheorghe Dincă, fost mecanic auto, urmează să fie pus din nou față în față cu descoperirile făcute de oamenii legii. În acest mod, anchetatorii încearcă să afle cât mai multe detalii cu privire la modul în care bărbatul în vârstă de 66 de ani le-a ucis cu sânge rege, atât pe Alexandra Măceșanu, tânăra de 15 ani care de altfel a alertat autoritățile, prin apel telefonic la 112, cât și pe Luiza Melencu, în vârstă de 19 ani.

Totodată, autoritățile au obligația de a asigura buna desfășurare a întregii operațiuni de reconstituire a crimelor, mai ales că acest caz a îndurerat și, în egală măsură, a revoltat întreaga opinie publică, declanșând numeroase reacții virulente.

Criminalul a recunoscut uciderea Alexandrei și Luiza. Sursa foto: antena3.ro
Criminalul a recunoscut uciderea Alexandrei și Luiza. Sursa foto: antena3.ro

Ucigașul a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra

Duminică seara, procurorul-șef adjunct al DIICOT, Georgiana Hossu a declarat că inculpatul Gheorghe Dincă a recunoscut uciderea Alexandrei Măceșanu, eleva de 15 ani din comuna Dobrosloveni, mărturisind că ulterior a incinerat trupul neînsuflețit. Anchetatorii au motive întemeiate să creadă că în același mod a procedat și în cazul Luizei, dispărută încă din luna aprilie.

În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, în jurul orei 12:00, la domiciliul său și, ulterior, i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o suprimându-i viața atunci când a surprins-o cu telefonul în mână. Cu privire la cea de-a doua victimă există indicii că inculpatul a săvârșit același gen de infracțiuni și urmează să ofere detalii în cadrul audierilor reluate de colegii mei acum, la ora 20:00.

În cenușa aflată într-un butoi metalic, prin cernere, au fost identificate mai multe fragmente de oase calcinate și dinți de natură umană. Alături de aceste fragmente, au fost găsite trei inele, un lănțișor, alte două fragmente de lănțișoare, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum și o bucată similară unei monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului a fost găsit, de asemenea, un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei ca aparținând fiicei sale”, a declarat procurorul DIICOT.