News

Criminologul Dan Antonescu, anunț după ce au fost găsite oseminte într-o pădure din Caracal: “Dă semnul unei rutini”

05.08.2019 | 16:25
Criminologul Dan Antonescu anunt dupa ce au fost gasite oseminte intro padure din Caracal Da semnul unei rutini
Criminologul Dan Antonescu, reacție după noile descoperiri ale anchetatorilor în cazul Caracal. Sursa foto: stirescu.ro

Ies la iveală noi dezvăluiri în cazul crimelor petrecute recent în Caracal, unde două tinere au fost sechestrate, violate și cel mai probabil ucise de Gheorghe Dincă, un fost mecanic în vârstă de 66 de ani. După ce IML a confirmat existența ADN-ului Alexandrei Măceșanu în oasele descoperite la locuința bărbatului, anchetatorii au găsit noi rămășițe într-o pădure, criminalul susținând că acestea aparțin Luizei Melencu, cealaltă victimă a sa, dispărută cu aproape patru luni în urmă. Un cunoscut criminolog consideră că oamenii legii au reușit să facă astăzi „un mare pas înainte”.

Ce spune Dan Antonescu despre osemintele găsite într-o pădure din Caracal

Este vorba despre Dan Antonescu, fost șef al Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei care, într-un interviu acordat recent, susține că trupul Luizei ar fi putut fi aruncat în Dunăre, în timp ce unele oseminte se află în pădurea respectivă. Rămâne, însă, ca expertizele antropologice și genetice să facă lumină în această privință.

Este o cooperare care vine puțin târziu. Este o mare diferență între a spune că, corpul a fost aruncat în lac și osemintele sunt într-o pădure. Este posibil ca o parte să le fi aruncat în lac și o parte în pădure. Dar este un mare pas inainte. Până acum nu existau probe concrete că acest individ a comis fapta despre care vorbea și a cărei victimă a fost Luiza. Urmează expertize antropologice, genetice, pentru a se stabili natura acestor resturi, dacă sunt umane, vârsta și dacă avem de-a face cu acea victimă de care vorbește monstrul.  După cum acționează, criminalul dă semnul unei rutini, ceea ce e foarte grav”, a declarat expertul la Digi 24.

Criminologul consideră că Ghoerghe Dincă are la activ mult mai multe crime. Sursa foto: digi24.ro
Criminologul consideră că Ghoerghe Dincă are la activ mult mai multe crime. Sursa foto: digi24.ro

Dan Antonescu ridică mari întrebare în privința raportului IML

Totodată, într-o intervenție anterioară la postul de televiziune Antena 3, criminologul a comentat raportul IML potrivit căruia oasele găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani care a căzut victimă criminalului. Fostul șef al Serviciului Omoruri ridică, însă, mari semne de întrebare în privința acestor rezultate, mai ales că arderea unui corp uman presupune temperaturi de peste 1000 de grade Celsius, imposibil de atins în așa-numitul butoi al lui Dincă.

Singura probă că a fost acolo, plus acel ADN găsit, cu privire la care se fac atâtea comentarii pertinente și o să mai discutăm despre asta. Am văzut zeci de cadavre arse în incendii puternice, în mașini, cadavre peste care s-a pus foc. Erau cadavre carbonizate, dar nu aduse în stadiu de cenușă”, a explicat Dan Antonescu.

Tags: