Sport

Cristi Borcea s-a predat după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare! Unde va fi încarcerat

08.02.2019 | 08:40
Cristi Borcea sa predat dupa ce a fost condamnat la 5 ani de inchisoare Unde va fi incarcerat

Cristi Borcea, fostul finanțator al echipei Dinamo București, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedării plajelor din Mamaia, iar afaceristul s-a predat vineri dimineața la sediul IPJ Ilfov.

Cristi Borcea a ajuns la sediul IPJ Ilfov în jurul orei 06.00 dimineața cu mandat de punere în executare a pedepsei primite, după ce un procuror DNA a scerut la începutul lunii ianuarie la Înalta Curte de Casație și Justiție să se ia măsuri în Dosarul Retrocedării plajelor din Mamaia.

Cristi Borcea s-a predat după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare și va ajunge la Rahova

După ce documentația o să fie finalizată, Cristi Borcea, unul dintre foștii acționari ai clubului Dinamo București, va fi încarcerat al Rahova. Înainte să fie condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, Cristi Borcea fusese inițial achitat în iulie 2017.

În același dosar a mai fost condamnat și Dragoș Săvulescu, un fost acționar al lui Dinamo, la 5 ani și jumătate de închisoare cue xecutare, dar și Radu Mazăre. Fostul Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca fostul primar al Constanței să fie condamnat la 9 ani de închisoare cu executare.

Cristi Borcea în perioada când era închis în Dosarul Transferurilor

Cristi Borcea fusese eliberat din închisoare în vara anului 2018

Cristi Borcea a fost eliberat condiționat pe 2 iulie 2018 din Penitenciarul Jilava. Fostul finanțator al echipei din Ștefan cel Mare a fost condamnat definitiv, în anul 2014, la Curtea de Apel București, la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul “Transferurilor de jucători”. Mai mult, după ce a fost eliberat condiționat, Cristi Borcea a fost chemat la începutul lunii noiembrie la DNA pentru a explica de ce a beneficiat ilegal de 10 permisiuni de ieșire din penitenciar într-un singur an, în perioada iunie 2017 – iunie 2018.

  • 114 milioane de euro este prejudiciul în “Dosarul Retroced[rii plajelor din Mamaia”