Fotbal international

Cristi Chivu, antrenor la U17 la Inter Milano! Până de curând a pregătit echipa de U14 a nerazzurrilor

12.07.2019 | 08:59
Cristi Chivu antrenor la U17 la Inter Milano Pana de curand a pregatit echipa de U14 a nerazzurrilor

Fostul internaţional român Cristi Chivu a fost numit antrenor al echipei U17 a clubului Inter Milano, echipă la care a jucat timp de 7 sezoane, între 2007-2014, reuşind să câştige nu mai puţin de 9 trofee. Până acum Cristi Chivu exercitase funcţia de antrenor al echipei U14 a grupării milaneze, iar rezultatele bune obţinute la acest nivel, precum şi calitatea jocului prestat de tinerii săi fotbalişti i-au adus acum o promovare la o generaţie cu trei ani mai mare decât cea la care a lucrat.

Cristi Chivu a devenit antrenor la echipa U17 a lui Inter Milano

Cristi Chivu a declarat întotodeauna că Inter reprezintă cea mai bună perioadă din cariera lui de fotbalist şi că a rămas foarte mult legat de culorile nerazzurre, încât în momentul în care a fost întrebat dacă vrea să îşi înceapă activitatea de antrenor de la munca de jos, adică de la U14, nici nu a stat pe gânduri şi a răspuns afirmativ.

Acum face acest salt la U17, cu aceleaşi obiective, de a forma jucători de valoare pentru club, din rândurile cărora să iasă şi câţiva tineri capabili să facă saltul uriaş spre lotul primei echipe, dar şi cu aceeaşi plăcere de a împărtăşi elevilor săi din experienţa sa bogată şi de a-i ajuta să se dezvolte armonios atât din punct de vedere sportiv cât şi uman.

Cristi Chivu a avut rezultate excelente cu echipa U14 la Inter anul trecut

A refuzat oferta lui Eusebio Di Francesco

Cristi Chivu ar fi putut refuza noua ofertă, pentru că fostul antrenor al Romei din sezonul trecut, Eusebio Di Francesco, a preluat în această vară pe Sampdoria Genova şi l-a chemat pe român, care primii patru ani petrecuţi în Serie A, între 2003-2007, i-a jucat la echipa fanion din capitala Italiei, să vină la Genova, pentru a deveni unul dintre secunzii săi.

Cristi Chivu a mulţumit pentru faptul că Di Francesco s-a gândit la el însă l-a refuzat politicos, pentru că se simte foarte legat de Inter şi a preferat să preia o nouă echipă în cadrul clubului decât să plece, deşi, din punct de vedere profesional, obiectiv vorbind, ar fi fost extrem de folositor să lucreze alături de Di Francesco la o echipă de seniori.

Tags: