Fotbal intern

Cristi Dulca a fost demis de la Energeticianul după înfrângerea la scor cu Petrolul

10.09.2018 | 16:38
Cristi Dulca a fost demis de la Energeticianul după înfrângerea la scor cu Petrolul

Cristi Dulca, fostul selecţioner al echipei naţionale de tineret, a fost demis de la Energeticianul după doar şase etape de la startul noului sezon din Liga 2. Oficialii clubului au fost nemulţumiţi de forma arătată de echipă, în special după înfrângerea cu 3-0 în faţa celor de la Petrolul Ploieşti în ultima etapă de campionat.

Conform unor zvonuri, antrenorul echipei a fost dat afară încă de la pauza meciului, atunci când formaţia prahoveană avea un avans de trei goluri. Energeticianul a încasat toate golurile în primele 22 de minute ale jocului, iar finanţatorul echipei ar fi coborât la vestiare pentru a comunica vestea, deşi pe stadion erau probleme mult mai grave cu tabela de marcaj.

Nicolae Sarcină l-a demis pe Cristi Dulca în stilul lui Gigi Becali

Finanţatorul celor de la Energeticianul a luat o deczie drastică după umiliţa suferită de echipa lui şi a procedat într-un stil asemănător cu al lui Gigi Becali, omul care taie şi spânzură la FCSB. Conducătorul echipei vâlcene nu a avut însă răbdare până la final şi deşi scorul a rămas 3-0 şi-a păstrat decizia.

Cristi Dulca dat afara de la Enegeticianul
Cristi Dulca, demis de la Energeticianul

Cristi Dulca a anunţat iniţial că despărţirea s-a făcut pe cale amiabilă după ce nou-promovata a avut un start excelente de sezon. Energeticianul a fost pe primul loc după ce a învins cu 4-0 pe Luceafărul Oradea şi a trecut cu 2-1 de ASU Poli Timişoara în primele etape. După cele două victorii, echipa vâlceană a mai câştigat un singur meci cu Aerostar Bacău, 4-3, însă moldovenii sunt pe ultimul loc.

”Am reziliat contractul de comun acord. Nu a fost de vină neapărat înfrângerea. Din punctul meu de vedere, am avut o colaborare extrem de bună cu domnul Sarcină. A fost corect faţă de mine, om – patron. Mă felicit, aşa, între ghilimele, că am reuşit să lucrez cu el un an de zile, ceea ce nu este uşor. E un om care pune mult suflet. De multe ori ne-am şi certat, ne-am împăcat, dar am avut o colaborare bună. Nu am prea multe de spus, decât că am muncit bine împreună şi nu ne-am despărţit în condiţii rele sau cu certuri. Efectiv a fost o înţelegere între mine şi el şi am reziliat de comun acord. Le urez baftă şi sper să-şi atingă obiectivul”, a spus Dulca pentru ProSport.

Energeticianul ocupă locul 9 în clasamentul din Liga a 2-a după primele şase etape şi are trei victorii, o remiză şi două înfrângeri în acest moment şi un golaveraj de 10 goluri marcate şi 10 primite. Cristi Dulca a surprins la începutul lui 2018 când a preluat echipa în al treilea eşalon fotbalistic şi avea să reuşească o promovare fără mari emoţii la finalul stagiunii precedente.

George Zima, antrenorul secund al clubului, va conduce echipa în următoare meciuri şi se va afla cu siguranţă pe banca tehnică la duelul cu CSM Lugoj din Turul 4 al Cupei României. Zima va ocupa acest post până când oficialii clubului vor numi un nou antrenor principal.

Cristi Dulca este al patrulea antrenor demis în primele şase etape din Liga a 2-a. Dunărea Brăila, ACS Poli Timişoara şi Ripensia Timişoara şi-au schimbat şi el antrenorul după începutul sezonului 2018-2019. Energeticianul are o misiune extrem de complicată în runda următoare din Liga a 2-a în deplasare pe terenul celor de la CS Mioveni. Formaţia argeşeană a început excelent sezonul şi ocupă locul patru cu 12 puncte acumulate în şase runde.

Interesant este că Energeticianul oferă golgheterul din Liga a 2-a, Vlad Rusu, cel care a marcat şase goluri în tot atâtea runde disputate.