Cristi Săpunaru acuză că a fost forțat să renunțe la echipa națională a României. “Ce să mai spun? Nici nu mă gândeam la asta. Nu m-a sunat nimeni!”

Iuliana Spirache    Ionut Neamţu   
în Echipa nationala
04/09/2019, 13:12
Cristi Săpunaru acuză că a fost forțat să renunțe la echipa națională a României. “Ce să mai spun? Nici nu mă gândeam la asta. Nu m-a sunat nimeni!” GALERIE FOTO
Cristi Săpunaru în meciul dintre România și Serbia. Fundașul acuză că a fost forțat să se retragă de la echipa națională. Sursă foto: sportpictures.eu

Cristi Săpunaru nu face parte din lotul echipei naționale a României pentru meciurile cu Spania și Malta din preliminariile EURO 2020, iar fundașul în vârstă de 35 de ani susține că decizia lui Cosmin Contra de a nu se baza pe serviciile sale pentru această dublă l-a făcut să își anunțe retragerea de la prima reprezentativă.

  • Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3.40 este cota pentru X la meciul Serbia – Porugalia. Vezi toate cotele AICI

Cristi Săpunaru acuză că a fost forțat să renunțe la echipa națională a României

“Ce să mai spun? S-a terminat un capitol frumos din viața mea. În niciun caz nu mă gândeam să renunț la echipa națională înainte de aceste meciuri. Dar nu m-a sunat nimeni de la echipa națională să îmi spună ceva, să îmi explice de ce nu am fost convocat. Am jucat 36 de meciuri la națională și de 11 ori am fost căpitan. Eu zic că nu e puțin lucru și sunt mândru de asta. Și aș mai fi purtat banderola, dacă nu se considera că sunt prea bătrân. De aceea am luat această decizie. Probabil că se dorește o întinerire a lotului și chiar mă bucur pentru acești jucători de perspectivă care vin la lot”, a spus Cristi Săpunaru, conformn gsp.ro.

Cristi Săpunaru nu este primul jucător român care a decis să renunțe la echipa națională a României. Ștefan Radu, fundașul celor de la Lazio Roma, a ales să nu mai îmbrace tricoul selecționatei pentru a putea să dea randamentul cel mai bun la clubul din Serie A. Un alt jucător care nu și-a mai dorit să accepte covocările la prima reprezentativă este Bogdan Stancu, cel care și-a anunțat retragerea pe 21 februarie 2018.

Cristi Săpunaru, Cirpian Tătărușanu și Alin Toșca la echipa națională a României. Sursă foto: sportpictures.eu
Cristi Săpunaru, Cirpian Tătărușanu și Alin Toșca la echipa națională a României. Sursă foto: sportpictures.eu

Cristi Săpunaru a debutat la echipa națională a României în Ghencea

Cotat de site-urile de specialitate la 175.000 de euro, Cristi Săpunaru se află sub contract cu Denizlispor, formație care evoluează în prima ligă din Turcia. Fundașul central în vârstă de 35 de ani a debutat pentru echipa națională a României pe 31 mai 2008, atunci când tricolorii s-au impus în fața Muntegrului într-un meci amical jucat în Ghencea, scor 4-0.

Victor Pițurcă a fost cel care l-a debutat pe Cristian Săpunaru la echipa națională, atunci când fundașul central avea 24 de ani, o lună și 26 de zile. A jucat în 36 de meciuri pentru prima reprezentativă și a făcut parte din lotul echipei naționale a României care a participat la EURO 2008, acolo unde nu a bifat niciun minut în Grupa C, dar a jucat în toate cele trei meciuri ale tricolorilor de la EURO 2016, împotriva Franței, Elveției și Albaniei.

Închide ×