Cristi Săpunaru și-a anunțat retragerea de la echipa națională: “A fost cea mai mare mândrie să îmi pot reprezenta țara!”

Francisc Oprea   
în Echipa nationala
03/09/2019, 17:53
Cristi Săpunaru și-a anunțat retragerea de la echipa națională: “A fost cea mai mare mândrie să îmi pot reprezenta țara!” GALERIE FOTO
Cristi Săpunaru s-a retras de la echipa națională. Sursă Foto: Sportpictures

După mai bine de un deceniu în care a îmbrăcat tricoul tricolor, Cristi Săpunaru și-a anunțat retragerea de la echipa națională. Ajuns la 35 de ani, fostul jucător de la Rapid sau FC Porto a strâns 36 de selecții la prima reprezentativă, purtând și banderola de căpitan în 11 ocazii,

Cristi Săpunaru s-a retras de la echipa națională

Cristi Săpunaru a decis să se retragă de la echipa națională la 35 de ani. Actualul fotbalist de la Denizlispor a îmbrăcat tricoul tricolor de 35 de ori, prima dată în luna mai a anului 2008, pentru un amical contra Muntenegrului. În ultimul timp, în lipsa lui Vlad Chiricheș, Săpunaru chiar a fost căpitanul echipei naționale. Victoria 4-0 cu Malta a fost ultima apariție pentru fundaș în tricoul echipei naționale. După anunț, fotbalistul a oferit și primele reacții pentru site-ul FRF:

A fost cea mai mare mândrie a mea să îmi pot reprezenta țara și, în ultima perioadă, să port pe braț banderola de căpitan al Echipei Naționale, purtată de mari fotbaliști ai României și de oameni care acum sunt un model de urmat în viață!

Mulțumesc tuturor celor care s-au aflat la conducerea Naționalei și la conducerea Federației Române de Fotbal!

Celor care au avut încredere în mine, celor care m-au criticat, pentru că m-au făcut mai ambițios și mai bun.

Tuturor celor care au fost alături de Echipa Națională și nu au încetat să ne încurajeze, indiferent de echipele pe care le susțineau.

Tuturor colegilor cu care am împărțit vestiarul și cu care am reușit să participăm la două Campionate Europene.

Am avut o carieră la care mulți visează și sunt mândru de ce am realizat. Dar a venit timpul să mă retrag de la Echipa Națională a României și să las locul celor tineri și dornici de performanță!

Vă mulțumesc și sper din tot sufletul ca Echipa Națională să se califice la Campionatul European din 2020!

Cristi Săpunaru s-a retras de la echipa națională. Sursă Foto: Sportpictures
Cristi Săpunaru s-a retras de la echipa națională. Sursă Foto: Sportpictures

Două prezențe la turnee finale

Cristi Săpunaru a participat cu naționala României la ultimele două turnee finale. În 2008, fundașul central a stat pe bancă la toate cele trei meciuri din grupă, cu Italia, Olanda și Franța.

La EURO 2016, situația lui Săpunaru s-a schimbat. Fotbalistul a fost integralist în partidele României din grupa A, împotriva Franței, Elveției și Albaniei.

  • 35 de are Cristi Săpunaru
  • 36 de selecții a avut fundașul la echipa națională
Închide ×