Fotbal intern

Cristiano Bergodi e încrezător că poate ține FC Voluntari în Liga 1 Betano. Ce zice despre meciul cu Dunărea Călărași: “Nu e decisiv!”

16.02.2019 | 10:17
Cristiano Bergodi e increzator ca poate tine FC Voluntari in Liga 1 Betano Ce zice despre meciul cu Dunarea Calarasi Nu e decisiv

Duminică, 17 februarie, de la ora 15.00, FC Voluntari va primi vizita echipei Dunărea Călărași, în etapa a 24-a, iar Cristiano Bergodi, antrenorul grupării din Ilfov, este încrezător că poate să își țină echipa în Liga 1 Betano.

Antrenorul italian a vorbit despre partida pe care echipa sa o va juca împotriva celor de la Dunărea Călărași, dar și despre duelul cu Dan Alexa, despre care susține că este “un antrenor tânăr, bun”.

Cristiano Bergodi e încrezător că FC Voluntari poate să rămână în Liga 1 Betano

“E un meci important pentru noi, foarte important dar nu decisiv. Suntem încrezători pentru că în aceste două meciuri pe care le-am jucat, şi 4 reprize, am greşit doar într-o repriză, prima repriză cu Botoşani. Îl cunosc mai bine ca jucător (n.r. pe Alexa). Când am venit prima dată, în 2005, el juca, era un jucător foarte bun la Dinamo. Îmi aduc aminte că i se spunea Chirurgul, un mijlocaş defensiv foarte bun. Ca antrenor nu pot spune multe, pentru că ştiu ce am citit în urmă cu doi ani, când a promovat cu Rapidul. Antrenor tânăr, bun. A câştigat cu Concordia când era în tribună, şi cu noi va sta în tribună. Nu ştiu dacă e un obiectiv să nu terminăm pe ultimul loc sezonul regulat. Eu vreau să pornesc în play-out la acelaşi nivel cu Concordia şi Călăraşi, adică de la aceleaşi puncte. Important e ca noi să nu ne depărtăm de Concordia şi Călăraşi, pentru că restul sunt mai departe de noi. Iar în play-out va depinde mult de pregătirea fizică, de concentrarea jucătorilor. Play-out-ul este un campionat diferit spun eu, se joacă până aproape de luna iunie şi se poate întâmpla orice. O echipă poate să aibă 2-3 rezultate bune, iar apoi să coboare în clasament după 2 înfrângeri. Şi atunci apare şi frica şi nu e uşor. Aşa că eu vreau ca după aceste ultime trei meciuri din sezonul regulat să fim lângă Concordia şi Călăraşi”, a spus Cristiano Bergodi la conferința de presă susținută înaintea meciului cu Dunărea Călărași.

Cristiano Bergodi și Ioan Andone într-o conferință de presă susținută șa FC Voluntari

Ce zice Dan Alexa despre meciul FC Voluntari – Dunărea Călărași

„Întâlnim o altă contracandidată a noastră la evitarea retrogradării. FC Voluntari este o echipă mult schimbată în bine de când a venit Bergodi ca antrenor. O echipă bine organizată, o echipă care acum 2 săptămâni a marcat 4 goluri cu Sepsi Sf. Gheorghe.  Va fi un meci greu dar mergem încrezători. Suntem într-un moment bun, echipa a arătat că are foarte mare potenţial în aceste două jocuri, Steaua şi Chiajna. Am început bine acest miniretur. Pentru noi este foarte important să obţinem cele 3 puncte la Voluntari. Va fi un meci cred eu cu foarte mare miză, şi cred că-şi va pune amprenta asupra calităţii jocului. Importante sunt punctele. Avem faţă de anul trecut jucători cu foarte multă calitate care pot decide singuri un joc. Mergem să facem un meci bun, mergem să creştem în continuare ca şi joc, şi să obţinem cele 3 puncte.” a spus Dan Alexa.