Fotbal international

Cristiano Ronaldo, 15 ani de la debutul în grupele Ligii Campionilor! Câţi ani a aşteptat pentru primul gol în UCL! Video

01.10.2018 | 20:16
Cristiano Ronaldo 15 ani de la debutul in grupele Ligii Campionilor Cati ani a asteptat pentru primul gol in UCL Video

Cristiano Ronaldo sărbătoreşte 15 ani de la debutul în grupele Ligii Campionilor. Pe 1 octombrie 2003, portughezul a fost titular în meciul VFB Stuttgart – Manchester United 2-1, în etapa a doua din grupele UEFA Champions League, sezonul 2003-04.

În primul meci al lui Manchester United din Grupa E, victoria în faţa lui Panathinaikos, scor 5-0, Cristiano Ronaldo a fost ţinut pe banca de rezerve de Sir Alex Ferguson. După două săptămâni de aşteptare, portughezul a fost titularizat în meciul VFB Stuttgart – Manchester 2-1 şi a fost schimbat în minutul 90+2 cu Darren Fletcher.

Cristiano Ronaldo, 15 ani de la debutul în grupele Ligii Campionilor, a simulat pentru United

După 15 ani de la debutul lui Cristiano Ronaldo în grupele Ligii Campionilor, o singură fază a portughezului a rămas întipărită în memoria microbiştilor. În minutul 66 al meciului, atacantul a simulat grosolan, acuzând că a fost faultat de Timo Hildebrand, portarul nemţilor. Mai mult decât atât, Cristiano Ronaldo s-a contrat cu jucătorul lui VFB Stuttgart. Ruud van Nistelrooy a executat perfect lovitura de la 11 metri, însă germanii au obţinut cele trei puncte.

Înainte de debutul în grupele Ligii Campionilor, Cristiano Ronaldo mai bifase o singură prezenţă în UEFA Champions League, în turul trei preliminar al sezonului 2002-03, în Sporting – Inter 0-0. Portughezul a fost nevoit să aştepte aproape doi ani pentru primul gol marcat în cea mai importantă competiţie europeană. Ronaldo a înscris un gol în Manchester United – Debrecen 3-0, meci disputat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor al sezonului 2005-06.

Pe 10 aprilie 2007, Cristiano Ronaldo a marcat o dublă în Manchester United – AS Roma 7-1, în manşa retur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, fiind primele reuşite în fazele superioare ale competiţiei. În prezent, portughezul este cel mai bun marcator din istoria UEFA Champions League, cu 120 de goluri înscrise. Atacantul lui Juventus este urmat în acest clasament de Lionel Messi, care a marcat 102 goluri până în prezent.