Fotbal international

Cristiano Ronaldo a fost scos de pe coperta FIFA 19 în urma acuzațiilor de viol

17.10.2018 | 18:09
Cristiano Ronaldo a fost scos de pe coperta FIFA 19 în urma acuzațiilor de viol

Cariera lui Cristiano Ronaldo poate intra în declin din cauza scandalului pornit de acuzațiile de viol venite din partea unei femei care susține că a fost agresată sexual de starul lusitan într-o cameră de hotel din Las Vegas. Reprezentanții EA Sports au decis să îl scoată pe Ronaldo de pe coperta jocului FIFA 19, iar portughezul apare în videoclipul de prezentare pentru 5 secunde din totalul de un minut și jumătate.

Atacantul de 33 de ani apare pe coperta jocurilor FIFA 19 vândute în magazine, însă imaginea lui a fost scoasă de pe produsele care sunt comercializate în mediul online. FIFA 19 a fost lansat pe 28 septembrie, iar Cristiano Ronaldo nu este nici măcar cel mai proeminent jucător din noul videoclip de prezentare. Paulo Dybala și Kevin De Bruyne sunt jucătorii care apar la începutul filmulețului promoțional. Driblingurile și celebrările lui Neymar sunt exploatate la maximum în prima jumătate a materialului video, apoi Dybala apare cu un șut din voleu.

Acuzat de viol, Cristiano Ronaldo a fost scos de pe coperta FIFA 19

Cristiano Ronaldo apare pentru mai puțin de 5 secunde în primă fază în videoclipul de un minut și jumătate, în această secvență driblându-l și depășindu-l pe De Bruyne, apoi mai apare foarte scurt în timp ce șutează la poarta lui Bayern Munchen. Implicarea starului lusitan în noul video este în contrast cu videoclipul precedent, care a fost urmărit de 11,5 milioane de persoane și care a fost lansat  înainte de starul Campionatului Mondial 2018.

Cristiano Ronaldo era încă jucătorul lui Real Madrid înainte de turneul din Rusia și a fost personajul cheie din clipul de prezentare FIFA 19 la momentul respectiv. Portughezul apare pe coperta FIFA de doi ani, însă este posibil ca imaginea sa să fie tot mai puțin căutată și folosită, în urma acuzațiilor de viol formulate de Kathryn Mayorga. Ronaldo susține că este nevinovat, dar scandalul în centrul căruia se află îi poate afecta grav imaginea și cariera.