Fotbal international

Cristiano Ronaldo a marcat golul 600 pentru echipele de club. Bornele unei cariere uluitoare

27.04.2019 | 23:28
Cristiano Ronaldo a marcat golul 600 pentru echipele de club Bornele unei cariere uluitoare

Cristiano Ronaldo a marcat în derby-ul Inter – Juventus golul cu numărul 600 la nivelul echipelor de club. Portughezul a punctat într-un moment dificil pentru torinezi, care erau conduși pe tabelă cu 0-1 în acel moment. 

Cristiano Ronaldo a marcat golul 600 pentru echipele de club

Ronaldo (34 ani) a evoluat de-a lungul carierei pentru patru echipe: Sporting, Manchester United, Real Madrid și Juventus. Primul său gol a venit pe 7 octombrie 2002, într-o partidă jucată de Sporting împotriva celor de la Moreirense. Reușita o puteți vedea mai jos. Cel de-al 100-lea gol a venit în tricoul lui Man United, tot în luna octombrie, dar șase ani mai târziu. Apoi, cifrele lui Ronaldo au explodat. În mai 2011 a atins borna de 200 de goluri, iar la nici doi ani distanță, în ianuarie 2013, a ajuns la 300 de goluri. În noiembrie 2014 a marcat golul său cu numărul 400, pentru ca  în decembrie 2016, la CM al Cluburilor, să înscrie golul 500.

Nu mai puțin de 125 dintre aceste reușite au venit doar în Liga Campionilor, competiția pe care Ronaldo o domină. Portughezul este cel mai bun marcator din toate timpurile în Champions League, competiție pe care a câștigat-o de cinci ori: o dată cu Manchester United și de patru ori cu Real Madrid. De altfel, Ronaldo a fost adus de Juventus special pentru a triumfa în această competiție, torinezii fiind foarte aproape de trofeu în ultimii ani, dar fără să reușească să-l cucerească.

Bornele lui Cristiano Ronaldo
Bornele lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a ajuns la borna 20 în Serie A, dar este încă departe de titlul de golgheter. Alți trei fotbaliști au cifre mai bune decât el în acest moment: Quagliarella (22), Piatek și Zapata (câte 21). Ronaldo a marcat toate golurile lui Juventus în fazele eliminatorii din  Champions League, cinci la număr, terminând sezonul din Ligă cu șase goluri înscrise per total.

Primul gol din cariera lui Ronaldo