Sport

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume în 2018! Este a patra oară când românca primește premiul. Reacția sportivei

18.03.2019 | 21:31
Cristina Neagu cea mai buna jucatoare din lume in 2018 Este a patra oara cand romanca primeste premiul Reactia sportivei

UPDATE / Cristina Neagu a reacționat pe Facebook după anunțul IHF: „Vă mulțumesc din suflet pentru susținere! E o realizare incredibilă, nu doar pentru mine, ci și pentru handbalul românesc! Mulțumesc colegelor și antrenorilor. Ținând cont că vine într-un moment greu pentru mine, reprezintă o motivație suplimentară să-mi revin și să ne bucurăm de handbal împreună”

Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare din lume în 2018! Interul stânga al naționalei devine prima care primește pentru a patra oară în carieră premiul. De remarcat că Neagu a mai câștigat acest titlu în 2010, 2015 și 2016. Deși a terminat accidentată anul, Neagu a avut parte de câteva reușite de excepție. Jucătoarea de handbal a CSM-ului a marcat cele mai multe goluri în Champions League, nu mai puțin de 110 la număr.

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume în 2018!

Mai mult de atât, Neagu a încheiat aventura europeană pe locul 3 alături de CSM într-un Final Four în care echipa susținută de Primăria Capitalei s-a impus în finala mică. Neagu a luat și titlul național, dar și Cupa României și a fost numită pentru a patra oară în echipa ideală din Champions League. Nu se termină aici reușitele interului stânga în 2018. Cristina Neagu a condus și echipa națională la Campionatul European din 2018.

România a început perfect campania din Franța și tricolorele au ajuns până în semifinalele competiției. Era a treia oară în istorie când România atingea penultimul act al turneului final și pentru prima dată după 2010. Cu această ocazie, Neagu le-a depășit și pe germanca Grit Jurack, dar și pe sportiva din Ungaria, Agnes Farkas și a devenit jucătoarea cu cele mai multe goluri marcate la EURO. 

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare din lume în 2018! Neagu
Cristina Neagu ar putea pleca de la CSM Bucureşti

Neagu a părăsit în lacrimi EURO

Cristina Neagu a început Campionatul European din Franța cu 193 de goluri marcate pentru echipa națională și a reușit să mai înscrie de alte 44 de ori. În total, în acest moment, interul stânga are 237 de reușite sub tricolor la un turneu final. Ar fi putut avea chiar mai multe, dar Neagu s-a accidentat și nu a mai putut continua competiția. Între timp, jucătoarea CSM-ului s-a și operat la o clinică privată din Belgia și a început deja programul de recuperare.

La masculin, danezul Mikkel Hansen a fost desemnat cel mai bun jucător al lumii. Este pentru a treia oară când nordicul câștigă acest premiu în carieră și îl egalează pe colegul de la club, Nikola Karabatic, la acest capitol. Hansen a ieșit pe 3 în cea mai tare competiție europeană alături de PSG. 

  • 17.500 de euro este salariul lunar pe care îl încasează Cristina Neagu de la CSM București