Sport

Cristina Neagu, RECORD ABSOLUT! E cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de handbal

03.12.2018 | 19:39
Cristina Neagu RECORD ABSOLUT E cea mai buna marcatoare din istoria Campionatului European de handbal

Cristina Neagu RECORD ABSOLUT! Românca a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de handbal feminin. Golgheterul echipei naționale a României, Neagu a fost un adevărat punct forte în ofensivă, în debutul partidei cu Germania. Jucătoarea CSM-ului nu a stat o clipă pe gânduri și de fiecare dată când a avut ocazia a punctat. Avea nevoie de cinci goluri pentru a deveni lider și la acest capitol şi a încheiat misiunea după 27 de minute. Reuşita Cristinei Neagu a fost anunţată şi de crainicul sălii din Brest.

 

Cristina Neagu a început competiția pe locul doi în clasamentul all time al marcatoarelor. Avea 193 de goluri înscrise și era la egalitate cu norvegianca Linn Krsitin Riegelhuth. Pe prima treaptă în acest clasament se afla unguroaica Agnes Farkas, cu 205 goluri marcate. De 12 goluri avea nevoie Cristina Neagu pentru a dobori recordul, în condițiile în care atât Riegelhuth, cât şi Farkas erau sportive retrase din activitate.

Cristina Neagu, RECORD ABSOLUT! Cristina Neagu prezinta premiul de cel mai bun marcator dupa finala de handbal feminin dintre Gyor Audi ETO si HC Vardar din Final Four-ul Ligii Campionilor, la sala Papp Laszlo din Budapesta, duminica 13 mai 2018. S© FOTO: Sebastian Tataru / Sport Pictures
Cristina Neagu a fost declarată în trei rânduri cea mai bună jucătoare a lumii

Cristina Neagu, RECORD ABSOLUT!

Și Cristina a plecat perfect în acest turneu final.  În meciul de debut la Euro, cel contra Cehiei, Neagu a marcat de opt ori și a ajuns la cota 201 goluri înscrise în decursul carierei la Europene. Apoi, cu Cehia lucrurile au părut chiar simple. Cristina Neagu a strâns în apărare și nu a ezitat să-și ajute coechipierele, în condițiile în care, în ofensivă a rămas letală. “Important e ca echipa să câștige. Eu încerc să îmi fac treaba, să ajut. O pot face însă și în apărare, dacă România câștiga, eu sunt mulțumită”, declara Cristina Neagu după primul joc al României la Campionatul European.
Cristina Neagu a semnat cu CSM București în 2017 după patru ani de zile petrecuți la Buducnost, formație alături de care a reușit să câștige Champions League în 2015. Cea mai bună jucătoare a lumii în trei rânduri, Neagu s-a întors în România și a anunțat că vrea să câștige cel mai prețios trofeu din handbalul feminin și cu formația din capitală.
* 2016 este ultimul an în care Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună jucătoare a lumii