News

Cristina Tarcea, victorie uriașă în instanță! Ce au decis judecătorii CSM în cazul șefei ÎCCJ

10.06.2019 | 20:14
Cristina Tarcea victorie uriasa in instanta Ce au decis judecatorii CSM in cazul sefei ICCJ

Cristina Tarcea, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție a obținut o victorie uriașă, după ce Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis anularea acțiunii disciplinare formulate de Inspecția Judiciară pe numele său.

Decizia instanței în cazul Cristinei Tarcea

Mai concret, magistrații au ajuns la concluzia că persoana care a depus respectiva sesizare nu avea calitate procesuală. Identitatea celui care a inițiat acest demers nu a fost făcută publică în mod oficial, dar surse apropiate cercetării disciplinare l-au indicat pe pastorul  Chris Terheș, care ar fi acționat în numele organizației Romanian Community Coalition.

Admite excepția nulității absolute a acțiunii disciplinare motivată de lipsa capacității procesuale de folosință a petentei care a formulat sesizarea. Constată nulitatea absolută a acțiunii disciplinare exercitate de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei judecător Cristina Tarcea – președintele ÎCCJ” , se arată în minuta Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Pastorul Chris Terheș ar fi depus sesizarea împotriva Cristinei Tarcea. Sursa foto:gazetaromaneasca.com
Pastorul Chris Terheș ar fi depus sesizarea împotriva Cristinei Tarcea. Sursa foto:gazetaromaneasca.com

Pastorul Cristian Terheș a fost candidat al PSD

De remarcat este faptul că pastorul Cristian Terheș, cel căruia îi este atribuită acțiunea disciplinară intentată împotriva șefei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a îmbrățișat de curând o carieră în politica românească, aflându-se chiar pe poziția a patra pe listele Partidului Social Democrat, pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. În mod evident, ca urmare a acestui fapt, Biserica Greco-Catolică, a decis ca părintele „să fie eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale”.

În urma liberei alegeri a părintelui Cristian Terheş de a se implica în politică, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea face următoarele precizări: conform Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activă în partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheş să fie eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale; Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmaţie cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât şi a oricui altcuiva; opţiunea politică a părintelui nu reprezintă poziţia oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertăţii personale a părintelui” , se arată în comunicatul instituției.

Tags: