Fotbal international

Critici dure după Rapid Viena – FCSB 3-1: “Echipa e dezlânată”

24.08.2018 | 08:41
Critici dure dupa Rapid Viena  FCSB 31 Echipa e dezlanata

Critici dure după Rapid Viena – FCSB 3-1 pentru jucătorii vicecampioanei României. Ilie Dumitrescu, fost antrenor al “roş-albaştrilor”, spune că în returul de la Bucureşti echipa poate fi din nou învinsă de austrieci, dacă Nicolae Dică nu îşi va organiza echipa din punct de vedere defensiv.

Jucătorii nu au scăpat de acuze după greşelile în lanţ de la golurile austriecilor. Bogdan Planic a fost luat la ţintă de către Dinu Gheorghe, care a spus că fundaşul a fost simplu spectator la reuşitele celor de la Rapid Viena: “Echipa e dezlânată în centru. Mijlocașii defensivi nu ajută fundașii. Planic s-a dus aiurea complet la goluri. Trebuie să se schimbe ceva neapărat”, a spus Dinu Gheorghe la un post de televiziune.

Critici dure după Rapid Viena – FCSB 3-1

Ilie Dumitrescu spune că vicecampioana României a avut şi unele momente bune în partea a doua a partidei de la Viena, însă şi ghinionul a avut un cuvânt de spus. Chiar şi aşa, Dumitrescu e de părere că o mai bună organizare ar putea pune probleme în defensiva lui Rapid Viena la Bucureşti, însă atrage atenţia că în cazul în care nu se schimbă nimic, atunci meciul va avea acelaşi deznodământ ca în tur: “Au fost și momente bune de joc ale FCSB-ului. Problema se pune că și în repriza secundă au fost deficiențe în defensivă. Nu a fost nimeni pe respingere la golul 3. A fost și multă neșansă, bara lui Coman, voleul lui Rusescu. Va fi complicat pentru că FCSB trebuie să marcheze de două ori în retur și să nu greșească deloc în apărare. Trebuie să existe un echilibru pentru că Rapid Viena e foarte periculoasă pe tranziție pozitivă.

“E o mare greşeală”

Rapid Viena are probleme pe faza defesnsivă, dar pe partea ofensivă este extrem de periculoasă. Lipsește viteza de joc, construim greu. Nu am văzut o acțiune consistentă. Am văzut o lipsă de consistență în faza ofensivă cu Hajduk care continuă și aici. Scorul putea fi și mai aspru, FCSB și-a pierdut din siguranță. Dică trebuie să ia măsuri la organizarea defensivă. În ritmul ăsta nu mai avem șanse la joc pentru retur. Putem asista la un rezultat umilitor”, au fost acuzaţiile după Rapid Viena – FCSB 3-1, din prima manşă a play-off-ului Europa League.

”Experimentul cu Teixeira în fața apărării a fost clar pentru mine. Teixeira n-are ce căuta la nivel internațional să joace lângă Pintilii. Nu se poate să joace Teixeira lângă Pintilii, poate la noi prin campionat, cu echipe care nu îți pun probleme. Ați văzut câte acțiuni au fost pe cei patru fundași, în repriza a doua? Teixeira e bun când are mingea. Poate juca mai avansat, ca mijlocaș lateral, chiar și în spatele vârfului. E o mare greșeală să joci cu Teixeira în fața apărării la acest nivel. Nu poți face asta”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

Gabi Balint a avut şi el o problemă cu atacul FCSB-ului şi este de părere că Harlem Gnohere ar fi trebuit să fie mai incisiv şi să atace mingea mai bine: ”Gnohere e foarte static. Nu atacă deloc mingea. E foarte greu să le pui probleme în cazul ăsta”, a adăugat şi Gabi Balint.

Critici dure după Rapid Viena - FCSB 3-1. Echipa de start a vicecampioanei României din prima manşă a play-off-ului Europa League, disputată în Austria, joi 23 august 2018.
Critici dure după Rapid Viena – FCSB 3-1. Echipa de start a vicecampioanei României din prima manşă a play-off-ului Europa League

Şi Nicolae Dică a recunoscut după meci că echipa a vut probleme mari în apărare: “Am suferit mult pe faza defensivă, am primit foarte repede golul 3, ne-am creat ocazii mari de a marca, dar nu am mai reușit să o facem. Trebuie să reușim să fim o echipă scurtă la retur în apărare, să recuperm mingea mai repede și să marcăm. Chiar dacă avem șanse mai mici am încredere că putem să întoarcem acest rezultat. Am întâlnit o echipă cu un buget de 30 de milioane de euro, de 3 ori mai mare ca al nostru. Dacă fotbalul românesc este la același nivel cu cel din Luxemburg sau mai rău puteți să analizați voi mai bine. Man jucase foarte mult în ultimul timp, știam și ce suporterii pun suporterii lor pe adversar și am zis că am nevoie de experiență, ăsta a fost motivul pentru care l-am băgat pe Roman”, a spus Nicolae Dică.

Returul va avea loc pe 30 august, la Bucureşti, şi va fi transmis în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.