Fotbal international

Criza GRANZILOR. Real, Barça, PSG, City sau United, în DIFICULTATE

Marile echipe din Europa nu o duc prea bine în campionatele interne, deşi beneficiază de loturi semnificativ mai bune decât cele ale adversarelor. Cu investiţii de zeci sau chiar sute de milioane...
02.03.2017 | 08:47
Criza GRANZILOR Real Barca PSG City sau United in DIFICULTATE

Marile echipe din Europa nu o duc prea bine în campionatele interne, deşi beneficiază de loturi semnificativ mai bune decât cele ale adversarelor. Cu investiţii de zeci sau chiar sute de milioane de euro, formaţii precum Man City, Man United sau PSG au şanse să rateze titlul în acest sezon. 

PREMIER LEAGUE

MANCHESTER CITY – Josep Guardiola şi 213 milioane de euro investite în transferuri se pare că nu sunt îndeajuns pentru ca trupa de pe Etihad să se poată lupta la titlu. Chelsea s-a dus la 11 puncte în faţă, iar grijile lui City se îndreaptă mai degrabă spre echipele din urma sa. În prezent, “cetăţenii” ocupă locul 3, dar distanţa faţă de locul 6 este de numai patru puncte. Totul în condiţiile în care lotul lui Man City este evaluat la 525 milioane de euro, mai bine decât oricare alt club din Premier League.

MANCHESTER UNITED – Echipa antrenată de Jose Mourinho a investit la rândul său sume uriaşe pe piaţa transferurilor. Venirea lui Paul Pogba reprezintă un adevărat record în istoria perioadelor de mercato: 105 milioane de euro! Chiar şi aşa, United e pe locul 6 şi are şanse mai mari să prindă un loc de Liga Campionilor prin câştigarea Europa League. “Diavolii” şi-au câştigat doar 13 din totalul celor 25 de meciuri avute în Premier League până acum.

LA LIGA

REAL MADRID – Noul an a început cum nu se poate mai prost pentru madrileni, eliminaţi surprinzător de Celta Vigo din sferturile de finală ale Cupei Regelui. Înfrângerile cu Sevilla şi Valencia, respectiv remiza cu Las Palmas au trimis echipa lui Zidane pe locul 2 în clasament, deşi avansul de puncte era la un moment dat mai mult decât liniştitor. Din totalul celor 13 meciuri jucate în 2017, Real a câştigat doar şase, pierzând patru şi remizând în alte trei.

BARCELONA – Aproape eliminată din Liga Campionilor, după 0-4 cu PSG, Barcelona se va despărţi de Luis Enrique la finalul sezonului, informaţia fiind oficializată tocmai de antrenor, după victoria cu Gijon. Catalanii au revenit pe primul loc în La Liga, însă bătălia nu e nici pe departe terminată. Din cauza numeroşilor paşi greşiţi făcuţi în actuala stagiune, chiar şi Sevilla ţine aproape de Real şi Barcelona. Anul trecut, catalanii aveau cu şase puncte în plus în clasament.

LIGUE 1

PSG – Parizienii duc o luptă în trei pentru câştigarea titlului de campioană în Franţa, cu Monaco şi Nice. Pe hârtie, PSG ar trebui să defileze în campionatul intern. Lotul lui Emery este evaluat la 464 milioane de euro, cu 266 de milioane de euro mai mult decât cel al lui Monaco, respectiv cu 350 de milioane de euro peste cel al lui Nice. Monegascii au trei puncte peste PSG în clasament şi 23 de goluri înscrise în plus.

BUNDESLIGA

BAYERN MUNCHEN – Anul trecut, bavarezii luau campionatul cu patru remize şi două înfrângeri în 34 de etape. Anul acesta, după 22 de etape, au remizat deja de cinci ori şi au pierdut cu Dortmund. Avansul faţă de nou-promovata Leipzig este de cinci puncte, deşi diferenţa dintre cele două loturi este de aproximativ 500 de milioane de euro în favoarea lui Bayern.

Şi-n România e la fel

Steaua are cel mai valoros lot din Liga 1, dar este pe cale să rateze toate obiectivele sezonului. Nu a prins grupele Ligii Campionilor, nici primăvara europeană în Europa League, iar în competiţiile interne a fost eliminată din Cupa Ligii şi Cupa României. Viitorul are cinci puncte avans faţă de roş-albaştri cu o etapă înaintea intrării în play-off. Jocul echipei lui Reghecampf nu funcţionează deloc, o vină purtând-o şi numeroasele schimbări de lot efectuate în acest sezon.