Fotbal international

Bulgarii au la rândul lor un război CSA Steaua-FCSB. Fanii CSKA Sofia 1948, demers la UEFA şi FIFA

CSA Steaua-FCSB, război asemănător şi în Bulgaria. CSKA Sofia, echipă care în perioada comunismului a fost a Ministerului Apărării, se confruntă cu o problemă asemănătoare cu cea a...
07.11.2017 | 18:49
Bulgarii au la randul lor un razboi CSA SteauaFCSB Fanii CSKA Sofia 1948 demers la UEFA si FIFA

CSA Steaua-FCSB, război asemănător şi în Bulgaria. CSKA Sofia, echipă care în perioada comunismului a fost a Ministerului Apărării, se confruntă cu o problemă asemănătoare cu cea a formaţiei patronate de Gigi Becali. Două echipe care poartă numele de CSKA se luptă pentru titulatura de “adevărata Stea a Bulgariei”.

În 2015, CSKA Sofia a intrat în faliment din cauza datoriilor. La scurt timp, Grisha Ganchev a decis să cumpere palmaresul echipei din capitala Bulgariei şi şi-a transformat echipa pe care o deţinea, Litex Lovech, în continuatoarea lui CSKA Sofia. Decizia i-a înfuriat pe o parte dintre fani. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Ce spun fanii bulgari despre lupta asemănătoare cu CSA Steaua-FCSB

Pe 19 iulie 2016, o facţiune a galeriei lui CSKA a pus bazele unei echipe care poartă acelaşi nume cu echipa care activează în prima ligă din Bulgaria. Formaţia a pornit din liga a patra şi a promovat în al treilea eşalon la capătul primului sezon din istoria clubului.

Echipa este antrenată în prezent de Valentin Iliev, fost jucător la Universitatea Craiova şi Steaua Bucureşti. CSKA Sofia 1948, echipa din liga a treia, a decis să facă un demers la UEFA şi la FIFA pentru ca formaţia să fie considerată continuatoarea celei care a câştigat 31 de titluri de campioană a Bulgariei. “Subiectul este închis pentru noi. De fapt, nu a fost niciodată deschis. Noi suntem CSKA şi noi suntem continuatoarea morală şi legitimă a celei mai importante echipe a Bulgariei”, au anunţat fanii echipei CSKA Sofia 1948.