Fotbal intern

CSA Steaua, sesizare la CNA după meciul Alashkert – FCSB! Ce i-a înfuriat pe oficialii echipei din Liga a patra!

26.07.2019 | 14:57
CSA Steaua sesizare la CNA dupa meciul Alashkert  FCSB Ce ia infuriat pe oficialii echipei din Liga a patra

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a înaintat vineri, 26 iulie, o sesizare către Consiliul Național al Audiovizalului (CNA) ca urmare a apariției numelor “Steaua” și “STE”  în grafica meciului Alashkert – FCSB, difuzat joi seară de PRO TV. CSA cere, prin plângerea făcută, dispunerea măsurilor necesare împotriva televiziunii.

CSA Steaua, sesizare la CNA după Alashkert – FCSB!

Meciul Alashkert – FCSB, încheiat 0-3, transmis de PRO TV, reprezintă motivul pentru care oficialii de la CSA Steaua au înaintat o sesizare la CNA pentru postul de televiziune. Totuși, PRO TV nu a fost canalul care a produs partida din turul doi preliminar al Europa League, transmisia fiind posibilă după o preluare de la televiziunea din Armenia. Mai mult, CSA atrage atenția asupra abaterilor repetate făcute de PRO TV în legătura cu situația numelui “Steaua”. Televiziunea chiar a primit somații publice din partea CNA și a fost amendată cu 10.000 de lei anul trecut.

Urmare a încălcării dispozițiilor art. 3 alin. 2 din Legea 504/2002 de către postul PRO TV atât cu ocazia transmiterii meciului de fotbal din data de 25.07.2019 disputat între formațiile ALASHKERT și FCSB, cât și în știrile sportive din ziua de 26.07.2019 prin folosirea în grafica meciului, indicat anterior, denumirea „STEAUA” și „STE” cu referire la formația FCSB, Clubul Sportiv al Armatei “Steaua București” a înaintat astăzi o sesizare către Consiliului Național al Audiovizualului prin care solicită dispunerea măsurilor necesare, conform legislației în vigoare pentru nerespectarea deciziei nr. 3425/03.12.2014 pronunțată în dosarul nr. 42805/3/2011. De asemenea, am reiterat faptul că această situație se perpetuează.  Postul de televiziune PRO TV nu este la prima abatere de acest gen iar ultima somație publică în acest sens primită de postul PRO TV a fost în luna ianuarie 2019, conform răspunsului C.N.A. nr. 3891RF/15.01.2019.“, se arată în comunicatul oficial al CSA Steaua.

Grafica meciului Alashkert - FCSB
Grafica meciului Alashkert – FCSB

Palmaresul Stelei, judecat în instanță

Tribunalul București a decis ca performanțele realizate de Steaua în perioada 1947-2003 să fie atribuite Clubului Sportiv al Armatei, în dauna FCSB. Practic, echipa lui Becali a pierdut dreptul de a se folosi de triumfurile din Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei sau de cele 21 de titluri câștigate înainte ca societatea să fie trecută pe acțiuni.  Decizia nu este una definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel. Echipa din Liga 1 mai are în palmares cinci titluri, două Cupe ale României, două Supercupe ale României și două Cupe ale Ligii, fără vreun trofeu european.

  • 2 stagiuni a înregistrat secția de fotbal a CSA Steaua după reînființare, ambele în Liga a patra
  • FCSB se află pe locul 6 în topul all-time al campioanelor din Liga 1, după ultima decizie a instanței
Tags: