CSM Bucureşti a câştigat Cupa României la rugby pentru prima dată în istorie!

Rugbyştii de la CSM Bucureşti s-au impus pe Stadionul "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca în faţa celor de la Ştiinţa Baia Mare, 27-26 după prelungiri (6-9 pauză, 19-19 timp regulamentar) în finala ediţiei 71 a Cupei României.
31.03.2018 | 16:51
CSM Bucuresti a castigat Cupa Romaniei la rugby pentru prima data in istorie
ADVERTISEMENT

Două dintre cele mai bune echipe ale ţării, CSM Bucureşti şi Ştiinţa Baia Mare, 100 de minute jucate, extra time, răsturnări de situaţie, multă încrâncenare şi dorinţă de victorie. Acestea au fost ingredientele finalei Cupei României la rugby, competiţie câştigată de ”tigri” pentru prima dată în istoria clubului din Capitală.

Trofeul a fost înmânat echipei câştigătoare de fostul mare jucător Ioan Bucan, unul dintre artizanii victoriei istorice a României în faţa Franţei, cu 15-0, pe Stadionul Giuleşti, în 1980. Precedentele trei ediţii au fost câştigate de Timişoara Saracens.

ADVERTISEMENT

Lot CSM Bucureşti pentru finală:

Alexandru Savin, Alexandru Oancea, Omar Baliashvili, David Gigauri, Johan Van Heerden, Adrian Ion (căpitan), Riley Winter, Kamil Sobota, Valentin Calafeteanu, Daniel Faasen, Cosmin Iliuţă, Moa Maliepo, Cătălin Prunaru, Jack Cobden, Sioeli Lama. Rezerve: Makefu Tongia, Vasiel Bălan, Marius Pocriş, Daniel Carpo, Stelian Burcea, Tudorel Bratu, Darren Baron, Marian Ispir.

Au înscris pentru CSM Bucureşti: Valentin Calafeteanu – 1 lovitură de pedeapsă şi un dropgol (6 puncte), Darren Baron – 3 lovituri de pedeapsă şi o transformare (11 puncte), Omar Baliashvili eseu (5 puncte) şi Sioeli Lama – eseu (5 puncte).  “Suntem cea mai bună echipă din România şi nu spunem noi asta, am demonstrat-o pe teren”, a afirmat căpitanul de la CSM Bucureşti, Adrian Ion, la finalul întâlnirii disputate la Cluj.

ADVERTISEMENT

“După cum am promis, ne-am dat silinţa, am jucat şi prelungiri, a fost un meci de 100 de minute, pregătirea fizică şi-a spus cuvântul, suntem bucuroşi, aşteptăm să înceapă SuperLiga pentru că mai avem lucruri de demonstrat. Gustul victoriei este dulce, am câştigat Cupa în premieră pentru clubul nostru, suntem fericiţi, le mulţumim celor care au avut încredere în noi şi ne-au susţinut şi sperăm că i-am făcut fericiţi. Mă aşteptam la un meci greu, ei au experinţă, ne-am pregătit foarte bine, ne-am dorit mult să câştigăm şi, în final, am reuşit. Suntem cei mai buni din România în acest moment şi aşteptăm să câştigăm şi campionatul”, a mai spus căpitanul ”tigrilor”.

Adrian Ion a mărturisit că se aştepta ca meciul să fie unul extrem de încrâncenat şi a dezvăluit că “tigrii” au luat în calcul şi varianta prelungirilor în momentul în care au făcut strategia pentru meci: Orice finală este încărcată de dramatism, aici ajung cele mai bune echipe, ne aşteptam şi la extra time, ştiam că suntem bine pregătiţi fizic şi că putem rezista la orice”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul bucureştenilor, Eugen Apjok, omul care a cucerit trofee în cei 14 ani petrecuţi la Baia Mare, a ridicat pentru prima dată deasupra capului o cupă la CSM, la doar nouă luni de la venirea sa la echipa ”tigrilor”.  “Victoria are un gust dulce, mă bucur enorm pentru băieţi, pentru că înseamnă mult pentru ei. Vreau să felicit echipa din Baia Mare pentrru dăruire, a fost un meci frumos, cu mult suspans şi mă bucur că am reuşit să câştigăm în extra time. Băieţii au dat dovadă de caracter, chiar cu unele greşeli, dar din astfel de meciuri ei vor învăţa, vor creşte”, a spus tehnicianul.

Succesul din finala Cupei le-a dat moral bucureştenilor, care acum privesc cu mult mai multă încredere meciurile din returul Superligii. “Sperăm ca trofeele să aducă alte trofee. Săptămâna viitoare începe campionatul, este un plus pentru noi că am câştigat Cupa, începem cu un moral bun returul, sperăm să recuperăm punctele pe care le-am pierdut şi de ce ce nu, să jucăm şi finala campionatului. Ne dă aripi acest succes, acum ne bucurăm, sărbătorim, merităm, pentru că a fost o perioadă grea, s-a terminat cu bine şi toată lumea este fericită, dar de luni începem pregătirea. Cu siguranţă evoluţiile noastre din Cupă sunt semnale de alarmă pentru adversari, am reuşit să învingem toate echipele cu pretenţii … Meciurile următoare când vor juca cu noi vor fi mai pregătiţi”, a precizat Adrian Ion.

ADVERTISEMENT

Şi antrenorul Eugen Apjok se gândeşte deja la partidele din campionat şi a recunoscut că încearcă să-i ţină cu picioarele pe pământ pe elevii săi:  “Sperăm să urmeze şi alte trofee, toată încrederea şi entuziasmul trebuie controlate, băieţii să rămână concentraţi, să înţeleagă că am câştigat acest trofeu cu multă muncă, au fost nouă luni foarte grele şi să conştientizeze că trebuie să muncească şi mai mult pentru că celelalte echipe ne vor privi altfel din acest moment. Urmează petrecerea, dar va fi ceva foarte scurt. Avem vineri meci în campionat şi trebuie să fim concentraţi pentru că avem nevoie de puncte, am risipit destule de multe puncte în prima parte a campioatului şi acum avem nevoie să recuperăm. Cu siguranţă acest trofeu le va da băieţilor mai multă încredere, iar astfel de meciuri îi vor face mult mai puternici”.

De ziua lui şi-a făcut cadou Cupa

Clujeanul Kamil Sobota, pilierul de la CSM Bucureşti, şi-a sărbătorit astăzi ziua de naştere pe terenul arenei din Cluj şi şi-a făcut cel mai frumos cadou la împlinirea celor 26 de ani. “Le mulţumesc băieţilor, este cea mai frumoasă zi din viaţa mea, nu se putea un cadou mai frumos, sper la cât mai multe astfel de momente. A fost un meci cu dus şi întors, dar la final cei mai buni au câştigat. Am depus un efort excepţional să câştigăm această Cupă. Merităm o petrecere grandioasă după această victorie”, a spus sărbătoritul zilei.

ADVERTISEMENT