Sport

CSM Bucureşti forţează în Rusia calificarea în optimile CEV Cup

Câştigătoare ale Cupei Challenge în 2016, voleibalistele de la CSM Bucureşti au miercuri un meci foarte important în cupele europene, cu Ekaterinburg.
10.01.2018 | 08:10
CSM Bucuresti forteaza in Rusia calificarea in optimile CEV Cup

Învinse în decembrie cu 3-0 în Sala Rapid de puternica formaţia rusă Uralochka Ekaterinburg (de 8 ori câştigătoare a Ligii Campionilor), “tigroaicele” vor să îşi ia revanşa acum în manşa retur din 16-imile CEV Cup (a doua competiţie intercluburi ca valoare).

Transferată chiar înainte de partida tur, sârboaica Jovana Brakocevic (considerată cea mai bună jucătoare din lume pe postul ei) este încrezătoare că meciul din Rusia va fi unul diferit deoarece relaţiile de joc s-au sudat între timp şi gruparea din capitală este una mai omogenă.

“La primul meci eram nouă, nu ştiam fetele, ele nu mă ştiau pe mine, situaţia era diferită. Acum, după o lună, ne cunoaştem mai bine, am reuşit să ne îmbunătăţim jocul. Am avut speranţe mari pentru acel meci, iar acum sunt şi mai mari. Îmi doresc să jucăm la cel mai înalt nivel şi să venim acasă cu o victorie. Nu cred că ar fi o surpriză să câştigăm, am jucat slab în primul meci, dar noi suntem o echipă foarte, foarte bună.  Nu ar fi un miracol să ne calificăm, antrenorul ne repetă asta mereu. O calificare ar însemna enorm pentru mine. E important să mergem mai departe, ne promovăm pe noi, ca sportive, echipa, dar şi voleiul din România, care este de nivel foarte înalt, iar lumea din Europa nu prea ştie asta”, a spus Brakocevic, MVP-ul sezonului 2012-2013 din Liga Campionilor.

Colega ei, Ioana Baciu, îi îndeamnă pe fani să le susţină şi le promite că echipa va arăta cu totul altfel faţă de meciul de la începutul lunii decembrie. “Suntem foarte optimiste, ne dorim foarte mult această victorie. Suntem pregătite pentru meci, mult mai pregătite decât la cel de acasă. Sperăm să surprindem plăcut.  O să fim pe teren ca niste tigroaice. Sperăm să nu-i dezamăgim pe fani. Îi rog ne urmărească şi să fie alături de noi. Ne dorim foarte mult şi noi chiar credem în calificare”, a mărturisit voleibalista CSM Bucureşti şi a echipei naţionale.

Ferhat Akbaş visează la semifinale

Deţinătorul recordului mondial pentru cele mai multe victorii consecutive în voleiul feminin (73 succese cu Vakifbank Istanbul), tehnicianul Ferhat Akbaş spune că a munca asiduă depusă în ultimă lună va da roade la meciul retur şi CSM Bucureşti se poate impune în “setul de aur”.

“Mergem să jucăm setul de aur, acolo putem şi să câştigăm şi să pierdem. Trebuie să recuperăm ce am pierdut în primul joc şi să luptăm până la final. Am modificat sistemul de joc şi vom vedea dacă rezultatul va fi sau nu pozitiv, un lucru este sigur, vom da totul pe teren în Rusia. Pe hârtie poate fi o surpriză să mergem noi mai departe, dar va fi o luptă şi este o posibilitate reală. Fetele cred în această calificare, am muncit mult şi vor veni şi rezultatele”, spune antrenorul.

Akbaş a recunoscut că priveşte mai departe de meciul cu Uralochka-NTMK Ekaterinburg: “Nu ar fi un miracol să ne calificăm, ci doar o posibilitate reală, putem să facem asta. Nu suntem o echipă slabă, dacă jucăm bine, putem să câştigăm şi vrem să fructificăm această posibilitate. Dacă ne calificăm, avem şansa de a ajunge în semifinale şi finală. Acest meci este cheia, pentru că în tururile următoare  vom avea oponenţi mai lejeri. Nu că i-aş subestima, dar ca nume, vor fi ceva mai slabi”.