News

CTP, despre ridicarea restricțiilor: ”Oamenii nu vor mai respecta nimic, indiferent de legea care va fi dată. Totul depinde de gena dacică”

13.05.2020 | 13:33
CTP despre ridicarea restrictiilor Oamenii nu vor mai respecta nimic indiferent de legea care va fi data Totul depinde de gena dacica
ADVERTISEMENT

CTP a vorbit despre ridicarea restricțiilor în România după data de 15 mai. În opinia acestuia, oamenii nu vor mai respecta nimic, indiferent de legea care va fi dată de autorități.

CTP, despre ridicarea restricțiilor: ”Oamenii nu vor mai respecta nimic. Totul depinde de gena dacică”

Cristian Tudor Popescu este de părere că, după 15 mai, românii nu vor mai respecta regulile de distanțare socială, indiferent de legea care va fi adoptată de cei care conduc statul.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul mai spune că pandemia de coronavirus încă nu este încheiată, deși cazurile zilnice sunt într-o vizibilă scădere.

”După părerea mea ne aflăm în perioada de relaxare deja, indiferent de legea care va funcționa în viitor. Oamenii nu mai respectă deja, oamenii nu mai se tem de amenzi.

ADVERTISEMENT

E greu de spus că oamenii vor intra prin anumite locuri în autobuz, că vor respecta strict regulile de distanțare socială.

Și atunci, să vedem în ce stare ne vom afla cu epidemia. Cazurile de mortalitate nu scad. Nu știu dacă scăderea cazurilor de infectare va însemna finalul epidemiei.

ADVERTISEMENT

Va depinde de noi ce se va întâmpla. Pentru că legea, în clipa de față, poate să mai țină închise niște terase, să mai restrângă niște activități, dar nu ii mai poate opri pe oameni să încerce să ajungă la viața lor normală.”, a spus CTP la Digi 24.

CTP, ironic: ”Totul depinde de gena dacică”

În ceea ce privește zilele viitoare, CTP spune, în mod ironic, că românii pot fi protejați numai de precauție și de gena dacică, cea amintită într-un studiu legat de țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Nu are nicio importanță că pot urma zile fără legi. În acele trei zile, lucrurile vor fi așa cum vor fi și cele de luni încolo. Acum, oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia care, cum se spunea, ne protejează, care mai spunea că suntem mai rezistenți la pandemie.

Sunt țări puternice medical, cum e Coreea de Sud, Germania, unde a crescut numărul de cazuri. Nu putem să sperăm decât că asta nu se va întâmpla și la noi.”, a adăugat cunoscutul om de presă pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT