News

CTP, reacție uluitoare despre Laura Codruța Kovesi: “Va fi arestată”

29.03.2019 | 09:06
CTP reactie uluitoare despre Laura Codruta Kovesi Va fi arestata

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi 24, joi, despre Laura Codruța Kovesi, care abia ieșise după mai mult de șase ore de audieri la Secția de investigație a magistraților. Gazetarul spune că obiectivul este ca fosta șefă a DNA să fie arestată, însă, deocamdată, Secția nu-și asumă asta. De asemenea, CTP consideră că ținta ultimă a unor astfel de demersuri este timorarea celor care lucrează în domeniul judiciar.

CTP, reacție uluitoare despre Laura Codruța Kovesi

„Idealul, funcția-obiectiv este, minunat ar fi, pentru Secție, pentru Gestapo și pentru PSD-ALDE, ca doamna să fie arestată, ăsta ar fi idealul. Deocamdată, încă nu și-au asumat, ați văzut că au luat-o progresiv. Încă nu-și asumă arestarea Secția. Ce s-a întâmplat acolo? Dumneavoastră de ce credeți că au ținut-o șapte ore acolo, ce credeți că s-a întâmplat? (Răspunde Cosmin Prelipceanu: Ca să numere jurnaliștii orele). Exact. Foarte bine. În cazul de față, mesajul era chiar numărul de ore. Important era ca lumea să știe că a fost ținută șapte ore.

A fost ținută 7 ore? Păi asta înseamnă că e o problemă, domnule! Înțelegeți? Timpul este o idee manipulatorie veche, de pe vremea Securității, din anii 50. Securitatea spunea: dacă ați ajuns la noi, sigur ați făcut ceva! La noi n-ajunge nimeni degeaba! Acest sentiment vrea să-l transmită Secția în clipa de față: Domnule, au ținut-o 7 ore! Îți dai seama, câte păcate are! Acesta este mesajul”, a spus Cristian Tudor Popescu.

CTP, reacție uluitoare despre Laura Codruța Kovesi: “Va fi arestată”
Gazetarul spune că obiectivul este ca fosta șefă a DNA să fie arestată

”Cu doamna Kovesi sunt probleme!”

Totodată, jurnalistul a precizat că argumentul raționamentului său este răspunsul la întrebarea: De ce a fost ținută Kovesi, joi, aproximativ șapte ore la audieri? „Au venit și cu această interdicție. De ce? Răspunsul e foarte simplu: pentru că în cele șapte ore s-a întâmplat…NIMIC! Și dacă doamna Kovesi ar fi venit și ar fi spus: vreme de șase-șapte ore m-au ținut acolo să-mi arate niște poze aberante, niște chestiuni lipsite de orice sens, fabulații și așa mai departe (…), dacă ar fi avut posibilitatea să devoaleze această manipulare doamna Kovesi, sigur că ea se dezumfla.

CTP, reacție uluitoare despre Laura Codruța Kovesi: “Va fi arestată”
Kovesi, mai bine de șase ore la audieri

Și atunci au ales acest mecanism, format foarfecă: 1. te țin șapte ore; 2. îți interzic să spui ceva despre de ce te-am ținut cele șapte ore. Ca să genereze ideea asta: domnule, cu doamna Kovesi sunt probleme! Și asta, firește, preluată acum de vorbeții, de zvonerii, de lătrăii partidului, asta va fi ideea”, a punctat CTP.