News
notix pixel id

Cu ce se ocupă Liviu Dragnea în închisoare. Detalii despre munca depusă de fostul preşedinte al PSD: “Program de lucru normal, de 8 ore”

23.09.2019 | 16:17
Cu ce se ocupă Liviu Dragnea în închisoare. Detalii despre munca depusă de fostul preşedinte al PSD: “Program de lucru normal, de 8 ore”
Liviu Dragnea a ajuns la munca de jos în închisoare. Sursa foto: adevarul.ro

Chiar dacă este absolvent al Facultății de Transporturi, secția Autovehicule Rutiere, Liviu Dragnea a ajuns la munca de jos. Încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de trei ani și șase luni dictată în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul președinte al PSD își dedică mare parte din timp unei activități care pentru mulți poate părea surprinzătoare.

Liviu Dragnea spală dubele pentru deținuți

Mai concret, de când a primit acordul de a lucra în garajul auto al Penitenciarului, Dragnea este obligat să  spele cele 30 de dube cu care sunt cărați deținuții în fiecare zi și care se întorc adesea extrem de murdare. Aături de ceilalți nouă condamnați care lucrează la garaj, fostul lider social-democrat are grijă ca mașinile destinate transportului deținuților să fie în perfectă stare, de aceea este nevoit să le schimbe zilnic uleiul și, bineînțeles, să le curețe.

Dubele în fiecare zi trebuie spălate, curățate, verificate, pentru că deținuții, când merg la instanță, lasă acolo tot felul de mizerii, de la resturi de mâncare până la țigări. Să speli cele 30 de dube îți ia câteva ore bune, pentru că sunt foarte mari. Ei au program de lucru normal, de opt ore. Oricum, este mai bine pentru ei să iasă la muncă, pentru că stau în afara celulei opt ore, și nu o oră cât au voie la plimbarea zilnică”, a declarat Mihaela Neacșu, prim-vicepreședinte al Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, pentru bugetul.ro.

Vremurile în care Liviu Dragnea se afla la conducerea PSD sunt demult apuse. Sursa foto: riseproject.ro
Vremurile în care Liviu Dragnea se afla la conducerea PSD sunt demult apuse. Sursa foto: riseproject.ro

Dragnea, coleg de celulă cu deținuți turci

Cei mai mulți dintre deținuții care lucrează la garajul auto al Penitenciarului, cetățeni turci condamnați pentru infracțiuni minore, sunt colegi de celulă cu Liviu Dragnea. Totodată, fostul președinte al PSD mănâncă alături de ceilalți „colegi de suferință”, la mesele zilnice acordate de Penitenciar.

Cei care ies la muncă sunt grupați pe o secție și stau câte patru în cameră. Deținuții de la garaj nu sunt condamnați pentru infracțiuni grave, cum ar fi crime sau tâlhării. Protecția pentru Liviu Dragnea înseamnă să avem grijă să nu fie agresat, iar persoanele cu care iese la muncă și cu care stă și în cameră sunt verificate și nu au un comportament violent. Fiecare deținut își vede de treabă, că nu vor să aibă probleme, pentru că pe urmă se fac rapoarte de incident și au repercusiuni la instanță, la eliberări condiționate.

Liviu Dragnea mănâncă și el alături de ceilalți deținuți la mesele acordate de penitenciar. ”Nu poți să mănânci doar de la pachet sau din ce îți cumperi de la chioșc, pentru că este doar mâncare rece. Aici au posibilitatea să mănânce o mâncare caldă, iar mâncarea este foarte bună, pentru atunci când gătești cantități mai mari este și mai gustoasă. Au și foarte multă carne la mese. Noi gătim și pentru arestul Poliției și pentru Penitenciarul Spital Rahova și facem zilnic peste 2.000 de porții”, a mai spus Mihaela Neacșu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri