Fotbal international

CFR Cluj – Celtic Glasgow în UCL. FCSB – Mlada Boleslav, U Craiova – AEK Atena, Larnaca / Levski – Viitorul în Europa League

22.07.2019 | 15:11
CFR Cluj  Celtic Glasgow in UCL FCSB  Mlada Boleslav U Craiova  AEK Atena Larnaca  Levski  Viitorul in Europa League

FCSB a început urcuşul spre grupele Europa League, obiectivul stabilit de finanţatorul clubului, Gigi Becali. Adversarul din turul 1 preliminar, echipa din Republica Moldova, Milsami Orhei, a fost un fel de sparring-partner pentru echipa lui Bogdan Andone, care a forţat cât a avut nevoie de calificare: 2-0 acasă, meci jucat la Giurgiu şi 2-1 la Orhei.


TRAGEREA LA SORŢI DIN TURUL 3 PRELIMINAR:

Universitatea Craiova – AEK Atena în turul 3 – vezi datele de disputare

FCSB cu Mlada Boleslav în turul 3 – vezi când se joacă meciul!

Viitorul va juca contra lui AEK Larnaca sau Levski Sofia! – vezi datele de disputare


UPDATE / Tragerea la sorţi a turului 3 preliminar din Champions League va avea loc la ora 13:00, ora României, CFR Cluj nefiind cap de serie. Apoi, de la 15:00 va avea loc tragerea la sorşi pentru turul 3 preliminar din Europa League, unde FCSB şi Viitorul sunt capi de serie, Craiova nu.

  • vezi cu cine joacă CFR Cluj în turul 3
  • vezi posibilii adversari ai Viitorului
  • vezi posibilii adversari ai Universităţii Craiova

UPDATE, 21 iulie, ora 13:07 / UEFA a anunţat urnele din care va fi extras adversarul celor de la FCSB în turul 3 preliminar al Europa League. Dacă va trece de Alashkert, vicecampioana României poate întâlni una dintre următoarele echipe:

  • FC Thun (Elveţia)
  • Lechia Gdansk (Polonia)/Brondby (Danemarca)
  • Mlada Boleslav (Cehia)/FC Ordabasy Shymkent (Kazahstan)
  • Aris Salonic (Grecia)/AEL Limassol (Cipru)
  • Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria)/ Spartak Trnava (Slovacia)

Ce adversar at putea avea FCSB în turul 3 preliminar al Europa League

În turul secund FCSB a căzut cu gruparea armeană Alashkert. Meciul este, în mod normal, la dispoziţia bucureştenilor, cu un lot superior valoric şi experienţă internaţională mult peste cea a adversarilor. Sunt toate premisele aşadar ca FCSB să mai bifeze o calificare, de această dată în turul 3 preliminar, mai ales că în turul 2 vor avea drept de joc şi ultimele trei achiziţii, Ionuţ Vână, Thierry Moutinho şi Diogo Salomao.

Luni, 22 iulie, se va proceda la tragerea la sorţi a turului 3 preliminar din Europa League. FCSB va fi avantajată de faptul că va pleca din postura de cap de serie. Acest lucru îi va permite să evite multe nume grele din rândul cluburilor de top care intră în competiţie. Cu puţină şansă FCSB ar putea urca astfel în ultima fază a calificărilor şi cea mai dificilă totodoată, play-off-ul.

FCSB adversar turul 3 preliminar Europa League. Cu moldovenii de la Milsami (foto) a fost uşor, cu armenii sunt şanse mari, dar turul 3 deja se anunţă dificil

FCSB ar putea juca împotriva echipei lui Loţi Boloni

Cele mai grele patru echipe, care nu ar proveni din rândul celor ce câştigă turul 2 ar fi Austria Viena, Antwerp, ar fi incredibil un meci cu echipa lui Loţi Boloni, Trabzonspor sau Mariuopol. În rest, adversarul poate proveni din dublele: Lokomotiv Plovdiv-Spartak Trnava, MOL Fehervar-Vaduz, Levski Sofia – AEK Larnaca, Lechia Gdansk – Brondby, Utrecht – Zrinjski, Haugesund – Sturm Graz, Malatyaspor – Olimpia Ljubljana, Dinamo Tbilissi – Gabala, Jablonec – Piunik Erevan, Mlada Boleslav – Ordobasy, Aris Salonic – AEL Limassol, Dunajska Streda – Atromitos, Chikhura – Aberdeen, Soligorsk – Esbjerg, ŢSKA Sofia – Osijek, Glasgow Rangers – Niedercorn, Luzern – Klaksvik, Gzira – Ventspils şi Norrkoping – Liepaja. Ar fi fost şi Honved – Craiova, dar nu se poate pentru că ar fi două echipe din aceeaşi ţară în cazul calificării Craiovei, altminteri Honved rămâne posibil adversar dacă se va califica.

Pentru accederea în turul 2din preliminariile Europa League FCSB va încasa suma de 500.00 de euro, rezultată din 240.000 pentru prezenţa în turul 1 preliminar şi 260.000 pentru calificarea în turul 2. Dacă echipa lui Bogdan Andone va trece şi de Alashkert va mai primi 280.000 de euro, un total de 780.000 de euro până în turul 3 preliminar.