Sporturi

Simona Halep și-a aflat prima adversară la Roland Garros. Vezi traseul româncei

24.05.2018 | 20:23
Simona Halep sia aflat prima adversara la Roland Garros Vezi traseul romancei

Cu cine joacă Simona Halep la Roland Garros! Tragerea la sorţi a turneului de Grand Slam de la Paris. A sosit timpul! Este senzația pe care o au specialiștii și sentimentul care le dă entuziasm fanilor. După două finale pierdute chiar la Roland Garros, și o alta la Australian Open, Simona Halep pare mai pregătită ca niciodată să câștige un turneu de Grand Slam. Și ce loc ar fi mai potrivit decât French Open, pe zgură, suprafața ei favorită.


Update, ora 20:28 / Simona Halep o va înfrunta pe Alison Riske, din SUA, în primul tur la Roland Garros! Duel facil în turul doi, cu învingătoarea dintre Taylor Townsend și Myrtle Goerges. Un prim duel tare ar fi în optimile de finală, cu Elise Mertens. În sferturile de finală, Simona ar avea-o de înfrunta pe favorita gazdelor, Caroline Garcia. Pe sfertul de tablou al Simonei sunt și trei românce, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Irina Begu. Cu Ostapenko, Simona se poate înfrunta doar în finală.


Fostă câștigătoare la juniori, Simona Halep pornește ca favorită principală, conform bookmakerilor. Asta chiar dacă nu a avut un sezon prea bun până acum pe zgură, și abordează turneul de la Roland Garros cu un singur trofeu în ultimul an, și acela de importanță secundară, la Shenzhen. În plus, eșecul categoric cu Elina Svitolina, una dintre celelalte mari favorite, în finala de la Roma, nu are cum să nu sperie.

Tragerea la sorți pentru tabloul principal va avea loc joi, de la ora 20:00. Marea surpriză este aceea că Serena Williams nu a primit statutul de cap de serie. Asta face ca americanca să fie jucătoarea pe care orice cap de serie ar vrea să o evite în tururile inaugurale. Simona Halep a pățit ceva asemănător la US Open 2017, când a jucat cu Maria Șarapova încă din prima rundă și a fost eliminată.

Cu cine joacă Simona Halep la Roland Garros! Tragerea la sorţi a turneului de Grand Slam de la Paris

Tragerea la sorți va avea loc la Grădina Botanică din Paris și va fi oficiată de Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron, medaliați cu argint la patinaj artistic la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, din luna februarie.Prima programată este chiar tragerea la sorți pentru tabloul feminin, cea care este cea mai de interes pentru România, cu nu mai puțin de șase reprezentante pe tabloul principal, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Ana Bogdan.

Simona Halep, după victoria cu Maria Șarapova, de la Roma.

Cu cine joaca Simona Halep la Roland Garros! Tragerea la sorti a turneului de Grand Slam de la Paris. Procedura este una foarte simplă în ceea ce privește tragerea la sorți. Jucătoarele care nu sunt pe lista capilor de serie vor fi poziționate pe tablou electronic, iar apoi favoritele vor fi extrase de Guillaume Cizeron. Apoi va avea loc, după același format, tragerea la sorți pentru tabloul masculin, iar capii de serie vor fi extrași de Gabriella Papadakis. Primele meciuri din turul 1 vor avea loc duminică, 27 mai.

Cu cine joaca Simona Halep la Roland Garros! Tragerea la sorti a turneului de Grand Slam de la Paris. Pentru a rămâne lider WTA și după turneul de la Roland Garros, Simona Halep este obligată să ajungă măcar în semifinalele competiției. Dacă iese mai devreme poate chiar să fie scoasă de pe podium! Apoi, dacă ajunge între ultimele patru, încep variabilele.

1. Halep câştigă turneul: rămâne pe primul loc WTA.

2. Halep pierde finala: rămâne numărul unu WTA, dacă Wozniacki nu trece de sferturi, iar Muguruza nu câştigă trofeul.

3. Halep se opreşte în semifinale: rămâne numărul unu WTA dacă Wozniacki nu ajunge în sferturi, Muguruza nu prinde finala, iar Svitolina nu câştigă turneul.