Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep la Wuhan! S-a stabilit tabloul principal! Buzărnescu s-a retras

21.09.2018 | 14:57
Cu cine joaca Simona Halep la Wuhan Sa stabilit tabloul principal Buzarnescu sa retras

În această după-amiază s-a aflat cu cine joacă Simona Halep la Wuhan, în turul 2 al competiției. Asta deaorece liderul mondial are bye în runda inaugurală. 56 de jucătoare au fost prezente în urne, urmând ca alte opt să vină din calificările competiției, astăzi fiind programate partidele decisive. Simona Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintr-o partidă în care se înfruntă două jucătoare din Slovacia.

Astfel, partida dintre Magdalena Rybarikova și Dominika Cibulkova va stabili care va fi prima adversară a Simonei Halep la turneul de categoria Premier 5 de la Wuhan. Dacă obține calificarea în optimile de finală, românca ar putea da peste coșmarul din ediția precedentă a competiției asiatice, Daria Kasatkina. Cea care o elimina pe Halep în turul 2 în 2017.

Cu cine joacă Simona Halep la Wuhan! Kvitova, Svitolina, Kerber , Keys și Azarenka, pe aceeași jumătate de tablou

Adversara din sferturile de finală ar putea fi una de top. Elina Svitolina este cel mai important nume care a prins același sfert de tablou cu Simona Halep. Dar posibile adversare notabile ar mai fi Victoria Azarenka, Julia Goerges, Su-wei Hsieh, cea care a învins-o pe Halep la Wimbledon, Aryna Sabalenka, sau Carla Suarez Navarro. Dintre toate acestea, doar Svitolina a primit bye în runda inaugurală.

În fine, pe aceeași jumătate de tablou cu Simona Halep este și Angelique Kerber, iar nemțoaica ar fi o posibilă adversară în semifinale. Dar tot în penultimul act ar mai putea apărea și alte jucătoare de top, ca Madison Keys, Ashleigh Barty, Kiki Bertens, sau Petra Kvitova. Kerber și Kvitova au primit bye în runda inaugurală de pe această secțiune a tabloului.

Aşa arată tabloul principal. După turul 1 se va stabili cu cine joacă Simona Halep la Wuhan

În fine, pe jumătatea inferioară a tabloului, deci adversare pe care Simona Halep le poate înfrunta doar în finală, se mai găsesc alți opt capi de serie. Caroline Wozniacki, Elise Mertens, Jelena Ostapenko, Karolina Pliskova, Caroline Garcia, Garbine Muguruza, Sloane Stephens și Naomi Osaka. Wozniacki, Garcia, Osaka și Pliskova sunt jucătoarele care au bye în prima rundă.

Halep versus o jucătoare din Slovacia în turul 2, meciul e marţi

Mihaela Buzărnescu, incertă pentru această competiție din cauza problemelor medicale, a luat decizia de a se retrage din concurs. Ar putea reveni la următorul turneu, programat tot în China, la Beijing, o competiție care face parte din categoria Premier 5. Totuși, pe tabloul principal ar mai putea apărea două jucătoare din România, este vorba despre Monica Niculescu și Ana Bogdan. Din păcate, Sorana Cîrstea a fost eliminată încă din prima rundă a calificărilor.

Partida dintre Simona Halep și învingătoarea dintre Magdalena Rybarikova se va juca marți, 25 septembrie, ora urmând să fie anunțată în cursul zilei de luni. Iar duminică sau luni urmează să se joace și partida dintre cele două slovace, care va decide adversara româncei.