Fotbal international

Cu cine joacă Viitorul Constanţa în turul 3 preliminar al Europa League. Ce posibili adversari poate avea echipa lui Gică Hagi

21.07.2019 | 13:02
Cu cine joaca Viitorul Constanta in turul 3 preliminar al Europa League Ce posibili adversari poate avea echipa lui Gica Hagi

Viitorul Constanţa, echipa care a câştigat sezonul trecut Cupa României, începe aventura europeană din al doilea tur preliminar al Europa League. Nici de această dată sorţii nu au vrut să îi zâmbească echipei lui Gică Hagi, care are dein nou parte de un adversar greu, echipa belgiană Gent. Un adversar de la care are amintiri neplăcute, pentru că l-a mai întâlnit odată, tot în preliminariile acestei competiţii şi a fost făcut KO în Belgia cu scorul de 5-0.

UPDATE, 21 iulie, ora 13:00 / UEFA a anunţat urnele din care va fi extras adversarul Viitorului în turul 3 preliminar al Europa League. Dacă va trece de Gent, formaţia lui Gică Hagi va fi cap de serie şi ar putea să întâlnească una dintre următoarele echipe:

  • AEK Larnaca (Cipru)/Levski Sofia (Bulgaria)
  • Piunik Erevan (Armenia)/FK Jablonec (Cehia)
  • DAC 1904 Dunajska Streda (Slovacia)/Atromitos (Grecia)
  • Rangers (Scoţia)/FC Progres Niederkorn (Luxemburg)
  • FC Mariupol (Ucraina)

Cu cine poate juca Viitorul Constanţa în turul 3 preliminar al Europa League

De fapt Gent este noul adversar al albaştrilor, pentru că iniţial tot de belgieni dăduseră, dar de trupa condusă de Loţi Boloni, Antwerp. Cum însă Mechelen a fost exclusă din cupele europene de către UEFA, pentru că face subiectul unei anchete pe tema trucării de meciuri, Antwerp a urcat în turul 3 preliminar, unde ar putea da de FCSB sau de…Viitorul, dacă se va califica, iar Gent a fost adusă în locul lui Mechelen în turul doi. Aceasta ar putea fi şansa echipei lui Hagi. În România campionatul a început, la belgieni mai este până atunci, plus că Gent a fost adusă pe nepusă masă în cupele europene.

În cazul în care va reuşi să îşi ia revanşa în faţa lui Gent Viitorul Constanţa, la fel ca FCSB, ar urma să beneficieze de statutul de cap de serie în al treilea tur preliminar. Însă acest lucru nu ar scuti-o de adversari grei pe mai departe, proveniţi din rândul echipelor ce se vor califica din turul doi sau direct, cum ar fi cazul lui Antwerp, Trabzonspor, Austria Viena sau Mariupol. Un lucru e cert, dacă şi Craiova ar trece de Honved Budapesta Viitorul nu ar putea întâlni echipa olteană, fiind din aceeaşi ţară, dar pe unguri da.

Viitorul turul 3 preliminar Europa League. Viitorul a început bine şi Liga 1, cu un 5-0 cu Dinamo

Poate da în turul 3 de Antwerp, echipa cu care trebuia să joace în turul 2

Să vedem aşadar care ar putea fi adversarii echipei lui Gică Hagi în turul 3 preliminar: Lokomotiv Plovdiv-Spartak Trnava, MOL Fehervar-Vaduz, Levski Sofia – AEK Larnaca, Lechia Gdansk – Brondby, Utrecht – Zrinjski, Haugesund – Sturm Graz, Malatyaspor – Olimpia Ljubljana, Dinamo Tbilissi – Gabala, Jablonec – Piunik Erevan, Mlada Boleslav – Ordobasy, Aris Salonic – AEL Limassol, Dunajska Streda – Atromitos, Chikhura – Aberdeen, Soligorsk – Esbjerg, ŢSKA Sofia – Osijek, Glasgow Rangers – Niedercorn, Luzern – Klaksvik, Gzira – Ventspils şi Norrkoping – Liepaja sunt partidele din turul 2 ale căror învingătoare pot deveni adversare pentru FCSB.

În privinţa banilor şi Viitorul are momentan câştigaţi doar 260.000 de euro, bani proveniţi din faptul că deşi nu au jucat nici un minut până acum în competiţie au acces în turul 2. Ei nu primesc şi acel bonus de 240.000 care se dădea numai dacă ar fi evoluat şi în turul 1 preliminar, aşa cum s-a întâmplat cu FCSB şi Craiova. La aceşti 260.000 de euro se vor adăuga automat alţi 280.000 în cazul în care Viitorul va trece de Gent. Totalul va fi de 540.000 de euro.