Fotbal international

Cu cine joacă Viitorul în turul 2 preliminar din Europa League

19.07.2018 | 20:14
Cu cine joaca Viitorul in turul 2 preliminar din Europa League

Viitorul Constanţa a trecut cu 2-0 de Racing Luxemburg la general, în primul tur preliminar din Europa League şi va juca în următoarea rundă cu formaţia olandeză Vitesse Arnhem, cea care a încheiat pe locul şase în ultima ediţie de campionat, dar evoluează în competiţiile europene datorită câştigării Cupei Olandei.

Vittese - Viitorul în turul 2 din Europa League
Fanii lui Vitesse, echipa pe care o va întâlni Viitorul în Europa League

Trupa antrenată de Gheorghe Hagi s-a impus cu 2-0 în partida tur din Luxemburg, însă nu a reuşit timp de 90 de minute să înscrie în manşa retur de la Ovidiu. În ciuda faptului că este un club cu o tradiţie de peste 100 de ani, Vitesse evoluează în competiţiile europene doar pentru a 4-a oară în istorie. Trupa olandeză a mai jucat în Europa League în ediţiile  2011–12, 2014–15 şi 2017–18.

Vitesse, echipa împotriva căreia va juca Viitorul în turul 2 preliminar din Europa League, a fost învinsă de Petrolul

Formaţia prahoveană a remizat în 2015, 1-1, pe teren propriu şi a câştigat cu 2-1 în partida retur din Olanda, la finalul unei partide decise de Gicu Grozav, autorul unui gol super din lovitură liberă la ultima fază a jocului disputat pe Stichting Betaald Voetbal Vitesse.

Viitorul se află la a 3-a participare în competiţiile de europene, dar pentru prima dată în istoria clubului a reuşit să treacă de o formaţie în dublă manşă. Trupa constănţeană a pierdut în 2016, la prima participare în Europa League, în faţa celor de la Gent, 5-0, la general, în timp ce în 2017 a fost învinsă de Apoel Nicosia şi RB Salzburg în Champions League, respectiv Europa League.

Bryan Linssen, 27 de ani, a fost achiziţionat în această vară de Vitesse de la FC Groningen, fiind cel mai bine cotat jucător din lotul echipei în acest moment. Vârful de atac este cotat la 4.000.000 de euro şi pare să fie marele pericol pentru trupa lui Hagi.