Fotbal international

Cu ei se bate Craiova! Leipzig oferă 25 de milioane de lire pentru un puşti

31.07.2018 | 22:03
Cu ei se bate Craiova Leipzig ofera 25 de milioane de lire pentru un pusti

Cu ei de bate Universitatea Craiova! Leipzig, viitoarea adversară a formaţiei pregătite de Devis Mangia din t urul III preliminar al Europa League, este dispusă să ofere 25 de milioane de lire pentru transferul unui fotbalist care se află sub contract cu Everton.

Ademola Lookman, tânărul atacant de bandă de la Everton, a fost împrumutat în prima jumătate a lui 2018 la formaţia din Bundesliga, a înscris cinci goluri în 11 partide, iar oficialii lui Leipzig vor să-i convingă pe conducătorii lui Everton să accepte un transfer al vârfului în vârstă de 20 de ani.

Cu ei se bate Craiova. Ofertă de 25 de milioane de lire pentru un puşti

Leipzig a făcut două oferte pentru Ademola Lookman, dar oficialii de la Everton le-a respins. Una a fost în valoare de 18 milioane de lire, iar una de 20 de milioane de lire, anunţă Daily Mail. Germanii nu au renunţat uşor şi au venit cu a treia propunere. Leipzig a pus la bătaie nu mai puţin de 25 de milioane de euro pentru a-l cumpăra pe englezul în vârstă de 20 de ani.

Everton, echipă care evoluează în Premier League, s-a arătat dispusă să accepte a treia ofertă făcută de clubul din Bundesliga, în condiţiile în care antrenorul Marco Silva are destui jucători care să joace în ofensivă. În urmă cu o săptămână, echipa de pe Goodison a plătit aproximativ 50 de milioane de euro pentru Richarlison, astfel că plecarea lui Lookman ar putea să acopere o parte din cheltuieli.

Ademola Lookman se bucură alături de fanii echipei Leipzig
Ademola Lookman se bucură alături de fanii echipei Leipzig. Formaţia din Bundesliga vrea să-l cumpere de la Everton pentru meciul cu U Craiova din Europa League

Când va juca U Craiova cu Leipzig

În prima manşă din turul II preliminar al Europa League, Leipzig i-a învins cu 4-0 pe suedezii de la Hacken. Meciurile dintre Universitatea Craiova şi formaţia din Bundesliga, din turul II preliminar al EL, se va disputa pe 9 şi 16 august.

Leipzig are un lot în valoare de 299,75 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com. De partea cealaltă, Universitatea Craiova valorează 15,15 milioane de euro. Cel mai scump jucător al echipei din Bundesliga este atacantul Timo Werner, cotat la 60 de milioane de euro, iar Alexandru Mitriţă este cel mai scump jucător de la echipa condusă de Devis Mangia, cotat de Transfermarkt.com la 2,5 milioane de euro.

Ademoşla Lookman are 7 prezenţe în naţionala U21 a Angliei

Ademola Lookman este cotat de site-urile de specialitate la 12 milioane de euro, a ajuns la Everton în pe 5 ianuarie 2017, iar contractul său cu echipa din Premier League este valabil până pe 30 iunie 2021. Cu o înăţine de 1.74, atacantul de picior drept are şi cetăţenie nigeriană şi are 7 prezenţe la echipa naţională a Angliei U21, la care a debutat pe 1 septembrie 2017 într-un meci jucat împotriva reprezentativei similare a Olandei, scor 1-1, pe stadionul “De Vijverberg”.

A debutat în fotbalul mare la Chalton, în iulie 2017, iar în ianaurie 2017 a fost cumpărat de Everton cu 8.000.000 de euro. Ademola Lookman a fost cedat sub formă de împrumut în ianuarie 2018 la RB Leipzig pentru 5000.000 de euro. Pentru Chalton Athletic a jucat în 49 de meciuri, a înscris 12 goluri şi a oferit 3 pase decisive.

La Everton a jucat în 24 de partide şi a înscris 3 goluri, iar Ademola Lookman a bifat şi două prezenţe la Everton FC U23, unde a dat 2 goluri. Pentru RB Leipzig a bifat 11 prezenţe, 5 goluri şi 4 pase decisive. Ademola a fost convocat şi la echipele naţionale ale Angliei U20 şi U19.