Pariuri sportive

Cu mască şi fără mască pentru Ribery

Deşi nu a putut evolua miercurea trecută, în meciul cu Galatasaray, din grupele Ligii Campionilor, starul portughez al lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a avut parte de o uriaşă dovadă de...
02.12.2013 | 17:18
Cu masca si fara masca pentru Ribery
ADVERTISEMENT

Deşi nu a putut evolua miercurea trecută, în meciul cu Galatasaray, din grupele Ligii Campionilor, starul portughez al lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a avut parte de o uriaşă dovadă de susţinere şi de afecţiune din partea suporterilor echipei sale. 45.000 de oameni au vrut să-şi exprime sprijinul pentru cîştigarea Balonului de Aur de către CR7 purtînd plăcuţe albe, pe care scria numărul de pe tricou al jucătorului şi numele său, plăcuţe care doreau să imite echipamentul de joc precum şi arătînd măşti cu chipul lui Ronaldo. 

Francezii i-au făcut surpriza lui ”Scarface”

Chestionat pe tema gestului făcut de suporterii spanioli, principalul contracandidat al portughezului la cîştigarea Balonului de Aur, francezul Frank Ribery, a căutat să pară indiferent şi a declarat că nu cele 45.000 de măşti de pe Bernabeu trebuie să decidă învingătorul Balonului de Aur şi că, din punctul său de vedere, este foarte încrezător că se va ţine cont de cele trei trofee cîştigate în 2013 cu echipa de club, Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Iată însă că zilele trecute Ribery a avut parte de o atitudine trasă parcă la indigo din episodul Santiago Bernabeu. Invitat în studioul televiziunii Canal Plus cel supranumit ”Scarface”, datorită cicatricilor pe care le are pe obraz, amintire a teribilului accident auto suferit împreună cu părinţii săi la vîrsta de doi ani. La semnalul moderatorului transmisiunii cele cîteva sute de persoane prezente în studio au ridicat instantaneu măşti cu chipul compatriotului lor, gest care l-a emoţionat la maxim pe Frank. Ribery, fotbalist care datorează enorm în carieră ochiului lui Gică Hagi, care l-a scos din anonimat în 2005, aducîndu-l de la modesta Metz la Galatasaray, a declarat că a fost o surpriză enormă şi că speră ca pe 19 decembrie, cînd se va anunţa cîştigătorul, să poată dedica trofeul tuturor francezilor, chiar dacă el a trecut la islamism, luîndu-şi numele de Bilal Yusuf Mohammed.

riberry 2riberry 3

L-a criticat pe Sakho pentru că l-ar vota pe Ronaldo

În schimb Ribery s-a arătat foarte indispus cînd a aflat că unul dintre coechiperii săi de la naţionala Franţei, Mamadou Sakho (foto), ar fi declarat că în opinia sa Balonul de Aur îl merită Ronaldo, pentru cifrele sale absolut incredibile ca şi eficacitate. ”Desigur că sentimental l-aş alege pe Frank, mai ales că a şi avut un an excelent, dar dacă ne luăm strict după cifre atunci nu putem să nu îl numim pe Ronaldo, pentru cît de multe goluri a marcat” – a spus fundaşul lui FC Liverpool. Reacţia lui Ribery a fost pe măsură. ”Normal că sînt dezamăgit de modul în care a gîndit Sakho, dar fiecare are dreptul de a decide după cum crede el de cuvinţă şi trebuie să accept acest lucru, chiar dacă nu îmi convine”.

ADVERTISEMENT

hi-res-450610739-mamadou-sakho-of-france-celebrates-scoring-his-sides_crop_north