News

Cum a ajuns să arate acum vila lui Nicolae Ceaușescu din Primăverii. VIDEO din 22 august 2019

28.08.2019 | 15:27
Cum a ajuns sa arate acum vila lui Nicolae Ceausescu din Primaverii VIDEO din 22 august 2019
Cum arată „Casa Ceaușescu”, unul dintre cele mai importante obiective turistice din București *foto: nwradu.ro

Dictatorul Nicolae Ceaușescu rămâne unul dintre personajele enigmatice pentru turiștii străini, alături de legenda lui Dracula și de numele mari din sport, precum Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi și, mai nou, Simona Halep. Așadar nu este de mirare că vila din Primăverii a fostului conducător al României este una dintre principalele atracții turistice ale Bucureștiului.

Cum arată vila din Primăverii a soților Ceaușescu

În acest sens o agenție turistică a inclus vila dictatorului într-un circuit numit „The Last Days of Communism (eng. „Ultimele zile ale comunismului”). Circuitul mai conține „marile realizări ale epocii de aur”, cum ar fi prima clădire construită de comuniști în București, Piața Revoluției cu celebrul balcon de pe care dictatorul a oferit ultimul discurs, „Casa Poporului” care a devenit între timp reședința Parlamentului României și fosta reședință a cuplului prezidențial.

“Casa Ceaușescu” a fost pentru un sfert de secol, între 1965 și 1989, reşedinţa privată a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, şi a copiilor acestora, Nicu, Zoia şi Valentin. Locuința a fost ridicată la mijlocul anilor ‘60 și a fost cunoscută în epocă drept obiectivul “Palatul Primăverii”. Locuința a fost mărită între anii 1970 – 1972.  “Casa Ceaușescu” surprinde atât prin spațialitate, volumetrii echilibrate, cât și prin decorul interior luxos, confortabil, datorat arhitecților Robert Woll și Agrippa Popescu.

Vila lui Nicolae Ceaușescu poate fi vizitată ca turist

Vila în care a trăit cuplul care s-a aflat la conducerea statului are peste 80 de camere și peste 3.600 de metri pătrați. Ea este deschisă publicului și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10 și 17. Este obligatoriu să efectuezi o rezervare cu cel puțin o zi înainte de vizită, iar ultimul grup care poate efectua ghidajul de specialitate se face la ora 17:00. De asemenea, „Casa Ceaușescu” este închisă publicului în ziua de luni pe parcursul întregului an și pe timpul sărbătorilor legale.

Un ghidaj de 45 de minute costă 35 de lei pentru un audlt, în timp ce elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere și în cazul lor tichetul costă 25 de lei. Totodată, veteranii de război, eroii revoluției și copiii sub 7 ani pot intra gratis să viziteze „Casa Ceaușescu”. Vezi detalii aici