Simona Halep

Cum a arătat Simona Halep la primul meci pe iarbă. 3 aspecte care dau încredere pentru Wimbledon

25.06.2019 | 21:13
Cum a aratat Simona Halep la primul meci pe iarba 3 aspecte care dau incredere pentru Wimbledon

Simona Halep s-a calificat fără emoții în turul 3 la Eastbourne, după o victorie clară cu Su-wei Hsieh, scor 6-2, 6-0. Românca a reușit să își ia revanșa în fața asiaticei, cea care o elimina în ediția precedentă a turneului de la Wimbledon, în turul 3.

Simona Halep nu este o specialistă a jocului pe iarbă, dar uneori reușește evoluții cu adevărat excelentă pe cea mai rapidă suprafață din tenis. Cel mai bun exemplu rămâne Wimbledon 2014, atunci când românca a reușit să ajungă până în semifinale.

Totuși, în mijlocul unui sezon mai degrabă dezamăgitor pentru sportiva din Constanța, așteptările de la sezonul de iarbă nu erau prea mari. Acestea cresc vertiginos, însă, după prestația încântătoarea la primul meci de simplu pe această suprafață. Jocul Simonei a fost unul impresionant, iată cele mai importante aspecte.

Arma în care nimeni nu mai credea: serviciul

Simona Halep nu posedă un serviciu care să impună teamă în circuit, iar aceasta este o mare problemă, în special atunci când vine vorba de jocul pe iarbă. Totuși, în meciul cu Su-wei Hsieh, lucrurile au arătat excelent din perspectiva serviciului. Românca a ales un serviciu care să asigure un procentaj ridicat, punând accent pe precizie. Rezultatul a fost pe măsură, iar Hsieh a avut foarte puține argumente pe serviciul româncei. Ceva probleme au apărut chiar la ultimul game al meciului, în care Simona a cedat câteva mingi de break, dar în cele din urmă a reușit să revină și să rămână imaculată pe propriul serviciu.

S-a întors agresivitatea în jocul Simonei Halep

Simona Halep nu a lăsat-o să respire pe Su-wei Hsieh. Românca a căutat în permanenţă loviturile direct câştigătoare. Expertă a jocului pe zgură, Simona obişnuieşte să îşi construiască punctele pas cu pas, lucru care este, însă, imposibil pe iarbă. Astfel, românca a reuşit să se adapteze şi să caute în permanenţă să o ţină pe Hsieh în defensivă. Jocul ofensiv al Simonei a pornit chiar de la retur, care a intrat foarte bine în meciul cu Su-wei. Asiatica, posesoarea unui joc complex, nu a mai putut surprinde, aşa cum făcea în urmă cu un an, la Wimbledon.

Concentrare maximă în punctele cheie ale partidei

Pe parcursul acestui sezon, Simona Halep a avut mari probleme în punctele cheie ale partidelor. Fie rata foarte multe mingi de break, fie îşi pierdea serviciul în cele mai nepotrivite momente. Iar aceste lucruri îi provocau nervi româncei, care scădea apoi dramatic nivelul de joc. În partida cu Su-wei Hsieh, prima din turneul de la Eastbourne, în care Simona se pregăteşte de Wimbledon 2019, românca a fost magistrală în punctele cheie ale partidei. Halep a avut nevoie de doar şase şanse de break pentru a se impune de nu mai puţin de cinci ori pe serviciul adversarei sale. Un procentaj impresionant de 83%, în condiţiile în care Simona a fost mai degrabă sub 50 de procente la acest capitol în 2019. Şi la puncte de break salvate lucrurile au mers excelent. Simona a reuşit să apere toate cele patru şanse de care a beneficiat adversara sa.