Fotbal international

Cum a debutat Diego Maradona la noua echipă: nu s-a prezentat la primul antrenament :) VIDEO

10.09.2019 | 15:38
Cum a debutat Diego Maradona la noua echipa nu sa prezentat la primul antrenament  VIDEO

Diego Armando Maradona a semnat cu formația din prima ligă a Argentinei, Gimnasia de la Plata. El Pibe d’Oro a fost prezentat oficial cu mare fast la noua sa echipă, iar peste 20.000 de fani s-au îngrămădit la stadion să-l vadă pe Maradona. Tehnicianul nu s-a prezentat la primul antrenament al echipei sale, șefii clubului motivând că este în căutarea noului staff cu care să colaboreze. Absența argentinianului ar putea fi datorată și problemelor medicale pe care le-a suferit în ultima vreme.

Diego Maradona nu s-a prezentat la primul antrenament al echipei, însă prezentarea lui a fost senzațională

Chiar dacă Diego Maradona nu a mai ajuns la primul antrenament al Gimnaseiei, fostul jucător de legendă al Argentinei a fost prezent la festivitatea în care a fost ovaționat de fanii veniți să-l vadă. Festivitatea a fost destinată doar celor care plătesc abonament, astfel că doar în ultima săptămână clubul a primit aproximativ 5 mii de noi fani. Toată lumea din provincia La Plata a dorit să-l vadă pe cel care a condus Argentina spre titlul mondial din 1986.

De altfel, Diego a dat tonul la scandări strigând: „Cine nu sare este englez!”, scandare care face referire la războiul dintre Anglia și Argentina pentru Insulele Falkland și pentru Cupa Mondială din 1986 în care argentinienii au eliminat Anglia în „sferturi” și în care Diego Maradona a marcat un gol cu mâna, supranumit și „mâna lui Dumnezeu”.

  • 58 de ani a împlinit Diego Maradona pe 30 octombrie

Echipa preluată de Maradona este ultima în clasament

Gimnasia de la Plata este clasată pe ultima poziție în campionatul Argentinei cu 1 punct în 5 etape, dar Diego Maradona a acceptat noua provocare, după aventura sa în Mexic la Dorados de Sinaloa, unde a fost nevoit să renunțe din cauza stării de sănătate care se agrava. În țara natală, El Pibe d’Oro a pregătit formațiile: Textil Madiyu, Racing și CD Riestra. Totodată, a antrenat și naționala Argentinei între anii 2008 și 2010.

În ultima vreme, Maradona a avut mai multe probleme de sănătate și a fost operat la genunchi. Chiar dacă operația a reușit, problema la genunchi riscă să recidivezez din cauza kilogramelor în plus pe care le-a luat tehnicianul.

  • o Cupă Mondială a câștigat Diego Maradona, în 1986