Sporturi

Cum a reacţionat Nike după ce rochia Simonei Halep de la US Open a fost făcută praf

29.08.2018 | 11:19
Cum a reacţionat Nike după ce rochia Simonei Halep de la US Open a fost făcută praf

Reacţia Nike după ce rochia Simonei Halep a fost făcută praf. Colosul american, Nike, a reacţionat după ce costumul liderului mondial a fost discreditat în toată lumea.

Ce a transmis Nike după ce echipamentul Simonei Halep a fost făcut praf.  Simona Halep a fost eliminată de Kaia Kanepi, locul 44 WTA, cu scorul 2-6, 4-6 după o oră şi 17 minute de joc. Simona a intrat în istoria turneului din Statele Unite ale Americii, devenind primul cap de serie numărul unu din istoria competiției care e eliminată în primul tur. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Pentru al doilea an consecutiv, Simona Halep este eliminată în primul tur la US Open. În 2017 ceda în fața Mariei Sharapova, cea care revenea după suspendarea pentru dopaj. Pe de altă parte, tocmai acel rezultat nefast de anul trecut o ajută acum pe Simona Halep. Cum nu avea puncte de apărat,  românca își va păstra prima poziție și după Flushing Meadows, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Reacţia Nike după ce rochia Simonei Halep a fost făcută praf

Echipamentul româncei din fruntea clasamentului mondial a fost discreditat vehement de către jurnaliștii americani de la New York Times, care sunt de părere că echipamentul Simonei a semănat mai degrabă cu o cămașă mai lungă decât cu ceva special creat pentru tenis. “În lumea din afara tenisului aceasta nu are cum să fie vreodată o rochie”, au comentat cei de la New York Times.

Sponsorul tehnic al Simonei, Nike, a oferit imediat replica, prin intermediul directorului de design Abby Swancutt. “Ne-am distrat cand am realizat această rochie. Este concepută să se deschidă la șoldul stâng pentru a oferi sportivilor o gama maximă de mișcare, dar evidențiază, de asemenea, construcția frumoasă a rochiei. O lungime ușor mai scurtă a rochiei ajută într-adevăr la mărirea razei de mișcare”, a spus Abby Swancutt.

Serena Williams, echipament personalizat la US Open 2018

Echipamentele sportivelor din circuitul feminin de tenis au devenit deja un subiect foarte disputat în lumea tenisului. Spre exemplu, costumaţia Sereneie Williams de la Roland Garros din acest an a creat o întreagă controversă. La ediţia din acest an a US Open, americanca poartă un costum personalizat, special realizat pentru ea. De această dată, americanca va purta o ţinută inspirată din lumea dansului, mai precis a baletului.

Cu un look creat special pentru această a 50-a ediţie a turneului new-yorkez de Grand Slam, noua ţinută a fost creată de celebrul designer Virgil Abloh, directorul artistic al casei de modă Louis Vuitton şi fondator al mării Off-White. Creatorul de modă american, în vârstă de 37 de ani, a imaginat o colecţie “Queen” în colaborare cu furnizorul de echipament sportiv al jucătoarei. Pentru aceasta, designerul a avut ca punct de pornire pasiunea Serenei pentru dans şi balet. “Ceea ce îmi place la tenis, este graţia. Este un joc agresiv şi puternic, dar este nevoie şi de emoţie şi fineţe. Deci, rochia este feminină, dar combinată cu agresivitate”, a spus Abloh.

Tags: