News

Cum arată cazarea unde va locui Papa Francisc în vizita sa apostolică din România

30.05.2019 | 14:30
Cum arata cazarea unde va locui Papa Francisc in vizita sa apostolica din Romania

Una dintre întrebările la care mulți români curioși vor să afle răspunsul este unde va fi cazat și cum arată cazarea lui Papa Francisc în vizita sa din România. Suveranul pontif va ajunge în România vineri, 31 mai, și va sta trei zile. În periplul său prin țară va vizita Bucureștiul și va fi prezent și în Șumuleu Ciuc, Blaj,Iași și Sibiu.

Papa Francisc va fi cazat la Nunțiatura Apostolică din România

Papa Francisc va fi cazat la Nunțiatura Apostolică din București, același loc unde a stat și Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1999. Palatul Nunțiaturii și-a păstrat arhitectura veche, iar la un moment dat clădirea a fost reconsolidată. În interior, locul unde va sta Papa Francisc este plin de picturi și sculpturi asemenea celor care pot fi văzute în bisericile romano și greco-catolice.

Nunțiatura Apostolică este situată în Capitală pe strada Constantin D. Stahi, nr. 5-7, foarte aproape de unul din cele mai frumoase parcuri din București, Parcul Cișmigiu. Interiorul Palatului Nunțial este prevăzut cu tapițerie veche, reconsolidată, iar camerele denotă simplitate, foarte mult bun gust și săli în care Suveranul Pontif își va putea face rugăciunile personale.

Interiorul Palatului Nunțial Apostolic din București
În interiorul clădirii există și un tablou cu Papa Francisc. Sursa foto: Observator Antena 1

Ce va face Papa Francisc după ce va păși pe Aeroportul Henri Coandă

În vizita sa în țara noastră, Papa Francisc nu a cerut nimic special, nici măcar cu privire la mâncare. Mâncarea preferată a lui Papa Francisc este spanacul. Conform celor din echipa care îl va însoți pe Papa, acesta este nerăbdător să îi cunoască pe români și să vadă cum arată Grădina Maicii Domnului, așa cum Papa Ioan Paul al II-lea a spus despre țara noastră.

Papa Francisc va ajunge pe Aeroportul Henri Coandă din București vineri, 31 mai, în jurul orei 11:30. La ora 12 și 5 minute va avea loc ceremonia de primire a Suveranului Pontif la Palatul Cotroceni. La ora 12 și 20 de minute Papa se va întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis timp de 30 de minute, iar la 13 fără 10 minute se va vedea, preț de 10 minute, cu premierul Viorica Dăncilă.

Puțin mai târziu, la ora 15 și 45 de minute, capul Bisericii Catolice se va vedea cu Patriarhul Daniel, conducătorul Bisericii Ortodoxe din România. La ora 17, cei doi vor ajunge la Catedrala Mântuirii Neamului unde vor ține o slujbă comună, conform programului stabilit cu mult timp înainte de sosirea Papei.

La ora 18 și 10 minute, Papa va ajunge la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală unde va ține Sfânta Liturghie pentru toți credincioșii catolici din România. La această catedrală sunt așteptați în jur de 20.000 de oameni, iar pe străzile din jurul bisericii vor fi montate ecrane pentru ca românii să nu piardă nicio secundă din slujba papală.

Credincioșii care s-au înscris până pe 15 mai pentru a participa la liturghia Papei Francisc trebuie să aibă asupra lor un act de identitate, să respecte instrucțiunile de pe biletul achiziționat, să nu ajungă la slujbă cu animale de companie și să nu aibă la ei obiecte care pot răni (umbrele, cuțite ori alte obiecte contondente). Nici bagajele voluminoase nu sunt permise pentru a nu incomoda mulțimea.