Fotbal international

Acesta este cel mai bun 11 din lume pentru Hagi. Surpriza pentru postul de portar

Gică Hagi a ales cel mai bun unsprezece din istoria fotbalului în viziunea sa. A ales un sistem 4-3-3, cu jucători superofensivi.
29.03.2018 | 23:57
Acesta este cel mai bun 11 din lume pentru Hagi Surpriza pentru postul de portar
ADVERTISEMENT

Gică Hagi are o idee superofensivă despre cum arată, în viziunea sa, cel mai bun unsprezece din istoria fotbalului. Un jucător eminamente de atac precum Regele a ales până şi apărătorii cu profil ofensiv, capabili să construiască şi să nu bubuie mingile. CLICK GALERIE FOTO

Şi portarul nu este unul dintre numele de legendă, ci un fost coechipier de la Galatasaray, iar prezenţa lui este explicată de Hagi prin faptul că a revoluţionat postul de portar prin capacitatea sa de juca mingea cu piciorul, în aşa fel încât să poată participa la faza de construcţie a echipei. Acesta este brazilianul Taffarel.

ADVERTISEMENT

Doar doi jucători de astăzi intră în echipă

“În primul rând trebuie să facem echipa cu cel puţin patru decari. Începem cu Taffarel. A jucat mult în afara porţii, ajungea la toate mingile, era incredibil ce făcea. Un portar foarte bun. A schimbat noţiunea de portar. Alisson de la Roma e un fel de Taffarel”. Breitner. El era mijlocaş, dar trebuie să-l pun si pe el, iar la mijloc e Beckenbauer. În centrul apărării i-am ales pe Baresi şi Krol pentru că erau foarte buni pe construcţie. Krol m-a impresionat în ’74, când ajungea şi vârf, semăna mult cu Gică Popescu. De atunci admir Ajax şi Olanda. Cu Maradona puneţi-l pe Platini. Dar el poate fi oridunde, şi în locul lui Messi. El era decisiv”. Gică nu se consideră la nivelul celor aleşi: “Eu mă mulţumesc cu un loc în primii 100”.