Cum arata cele zece regiuni stabilite

Sibiu si Dobrogea sunt noutatile, Arges a pierdut lupta cu Prahova. Baronii PSD de Arges si Braila au pierdut lupta cu rivalii.  Premierul Victor Ponta a anuntat vineri la sedinta Comitetului...
31.08.2013 | 11:00
Cum arata cele zece regiuni stabilite
ADVERTISEMENT

Sibiu si Dobrogea sunt noutatile, Arges a pierdut lupta cu Prahova. Baronii PSD de Arges si Braila au pierdut lupta cu rivalii.  Premierul Victor Ponta a anuntat vineri la sedinta Comitetului Executiv ca prioritatea legislativa a PSD va fi ca regionalizarea sa se faca prin proiect de lege fara a mai astepta revizuirea Constitutiei. Ponta a anuntat ca PSD sprijina varianta cu cu zece regiuni: impartirea regiunii Sud-Est in doua regiuni, astfel incit Dobrogea sa fie de sine statatoare – o victorie a tandemului Mazare/Nicusor Constantinescu. Cea de-a zecea regiune ar urma sa aiba centrul la Sibiu, fiind separata de regiunea cu capitala la Brasov, pentru a impaca disensiunile dintre PSD si PNL. In schimb, premierul nu a spus nimic despre Arges, acolo unde liderii USL au protestat fata de mutarea prerogativelor la Prahova. Ponta a anuntat ca va discuta propunerea si cu partenerii din USL.

  • Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro ca Victor Ponta a transat in favoarea Prahovei disputa cu Argesul. Seful CJ Arges, Constantin Nicolescu, s-a aratat nemultumit in sedinta PSD de faptul ca regiunea Sud va avea capitala de facto la Ploiesti, in loc de Pitesti. Ponta i-ar fi transmis lui Nicolescu ca nu va schimba nimic si le-a trasmis liderilor din Prahova si Arges sa nu se mai atace in presa locala.
ADVERTISEMENT
  • Si liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aratat nemultumit de faptul ca centrul regiunii Sud – Est va avea capitala de facto la Focsani, o victorie a baronului vrancean Marian Oprisan in fata colegilor din Braila, Galati si Buzau. Ponta i-a transmis si lui Bunea Stancu acelasi mesaj: nu se mai schimba nimic.

SURSA: hotnews.ro

Tags: