Fotbal international

Cum arată clasamentul pentru Gheata de Aur din acest sezon. Ronaldo, doar pe 6 + surpriză mare în top 10

03.04.2019 | 21:49
Cum arata clasamentul pentru Gheata de Aur din acest sezon Ronaldo doar pe 6  surpriza mare in top 10

După golul marcat aseară împotriva lui Villarreal, încheiat cu un halucinant 4-4, Messi a devenit cel mai bun marcator din istorie în primele cinci ligi din Europa, cu 415 goluri înscrise. Argentinianul are un gol în plus față de rivalul său Cristiano Ronaldo, autor a 414 goluri în Premier League, Serie A și La Liga. 

Cum arată clasamentul pentru Gheata de Aur din acest sezon

Leo Messi conduce totodată autoritar topul pentru Gheata de Aur din acest sezon, deși puștiul Kylian Mbappe încă speră să-l ajungă din urmă. În timp ce Messi are 32 de goluri înscrise în La Liga, Mbappe a marcat 27 de goluri în Ligue 1. Cei doi sunt urmați la mare distanță de golgheterul din Serie A, veteranul Sampdoriei Fabio Quagliarella. Cristiano Ronaldo se află abia pe locul 6 în acest top, starul lui Juventus având 19 goluri marcate în Serie A, la fel ca alți trei jucători.

Surpriza vine la locul 10, ocupat de singurul jucător care nu evoluează în primele cinci ligi din Europa, atacantul Robert Skov, de la Copenhaga, autor a 24 de goluri în prima ligă din Danemarca.

Ronaldo are 19 goluri în Serie A
Ronaldo are 19 goluri în Serie A

1. Messi (Barça) 32 goluri/64 puncte

2. Mbappé (PSG) 27 goluri/54 puntos

3. Quagliarella (Sampdoria)21 goluri/42 puncte

4. Piatek (Milan) 20 goluri/40 puncte

5. Luis Suárez (Barça) 19 goluri/38 puncte

6. Ronaldo (Juventus) 19 goluri/38 puncte

Lewandowski (Bayern) 19 goluri/38 puncte

Agüero (Man. City) 19 goluri/38 puncte

Duván Zapata (Atalanta) 19 goluri/38 puncte

10. Robert Skov (FC Copenhaga) 24 goluri/36 puncte

Lionel Messi este singurul fotbalist din istorie care a câștigat de cinci ori Gheata de Aur, de fiecare dată în ultimii doi ani. Cristiano Ronaldo a primit de patru ori premiul. În rest, niciun alt fotbalist nu are mai mult de două astfel de trofee în palmares.

Pe listă se află și românul Dudu Georgescu. De altfel, Dinamo ocupă locul 3 în topul all-time al cluburilor care au dat cei mai mulți câștigători ai Ghetei de Aur, doar Barcelona și Real Madrid stând mai bine.

Tags: