Cum arată Serie A după mercato de iarnă. Hernanes, cel mai scump transfer

S-a încheiat perioada de mercato în Italia. Dacă ar fi să ne luăm după numărul de achiziţii surpriza s-ar numi tocmai echipa lui Marius Alexe, Sassuolo, care pare foarte decisă să se...
01.02.2014 | 11:43
Cum arata Serie A dupa mercato de iarna Hernanes cel mai scump transfer
ADVERTISEMENT

S-a încheiat perioada de mercato în Italia. Dacă ar fi să ne luăm după numărul de achiziţii surpriza s-ar numi tocmai echipa lui Marius Alexe, Sassuolo, care pare foarte decisă să se salveze, aducînd nu mai puţin de 11 jucători, o echipă întreagă plus un tehnician cu experienţă, Alberto Malesani. Revenind la achiziţii, trei sînt cu adevărat importante şi dau reale speranţe de salvare. Fundaşul Paulo Cannavaro de la Napoli, vîrful Floccari de la Lazio şi împrumutul lui Sanabria de la AS Roma pot fi cheia unei supravieţuri de poveste.

Milan, campioana achiziţiilor fără a cheltui un euro

Adriano Galliani a demonstrat încă o dată că este un mare conducător. A reuşit să aducă patru jucători de certă valoare la Milan fără a scoate din conturi măcar un singur euro! Au sosit japonezul Honda, la parametri zero, ghanezul Essien a fost adus definitiv de la Chelsea fără nici un ban, iar Rami şi Taarabt sînt împrumutaţi de la Valencia, respectiv, QPR, cu drept de transfer la vară. Singura nereuşită a fost Biabiany de la Parma şi asta pentru că mijlocaşul Saponara a refuzat să meargă la schimb.

ADVERTISEMENT

milan

Osvaldo, încă un om de gol pentru campioană

Juventus are acum un adevărat parc de golgeteri. Nu a plecat nici unul dintre oamenii de rezervă, Giovinco, Vucinici sau Quagliarella, iar acum a apărut şi Osvaldo, dar tandemul titular rămîne Tevez – Llorente. Singurul eşec a fost schimbul cu Inter, Guarin -Vucinici.

juventus

AS Roma mizează pe Nainggolan

Locul 2, AS Roma a făcut curăţenie (Bradley, Marquinho, Borriello) şi a dat lovitura la mijloc cu belgianul Nainggolan, dar şi sosirile lui Bastos şi a fundaşului central brazilian Toloi sînt bune, iar Sanabria a fost trimis la rodaj la Sassuolo.

ADVERTISEMENT

roma

Napoli s-a descurcat bine

Şi Napoli a reuşit trei mutări importante. Jorginho de la Verona va intra titular încă din acest weekend, fundaşii Henrique şi Ghoulam sînt achiziţii foarte sigure. Nu l-a putut rezolva pe mijlocaşul Capoue de la Tottenham, deşi a oferit 14 milioane euro. Plecare importantă e fundaşul stînga columbian Armero la West Ham, mutare care l-a dat afară pe Răzvan Raţ din Premier League. În locul său va evolua Ghoulam.

napoli

Fiorentina e mulţumită

Vincenzo Montella a spus că e foarte mulţumit de transferurile făcute, atacantul Matri, adus de urgenţă după accidentarea lui Rossi, mijlocaşul Anderson şi fundaşul Diakhite sînt numele certe din acest moment.

ADVERTISEMENT

fiorentina

Lovitura Hernanes

Inter a stat prea mult în aşteptare şi noua conducere era să provoace o mare stare de tensiune în rîndul fanilor. Pînă la urmă, pentru 20 milioane de euro au sosit mijlocaşul brazilian Hernanes de la Lazio şi D’Ambrosio de la Torino.

inter

Lazio e corigenta iernii, Radu a fost doar manevră

Lazio l-a păstrat pe Ştefan Radu, despre care s-a spus că ar fi dorit de Napoli, dar nici pe departe nu a fost aşa. În realitate, patronul Lotito a vrut prin aceasta să ridice mult preţul, dincolo de cele 9 milioane de euro ipotetice de la partenopei pentru fundaşul român pentru a scoate cel puţin 12-13 de la adevăratul club interesat de Radu, Galatasaray, unde era dorit de Roberto Mancini. Galata însă a ales să negocieze cu Inter, mai sînt trei zile disponibile în Turcia pentru transferuri şi caută acum să îl convingă pe jucător, respectiv pe Andrea Ranocchia să spună da după ce cluburile au bătut palma pentru o sumă deocamdată nedezvăluită. Lazio i-a pierdut pe omul cheie la mijloc, Hernanes şi pe un om de gol precum Floccari, aducînd doi jucători împrumut, Helder Postiga, care s-a şi accidentat la primul antrenament şi francezul Kakuta de la Chelsea.

ADVERTISEMENT